„Věřím, že se nám podaří prolomit prokletí třetích míst, těch jsme již letos získali v různých kategoriích plno, a přivezeme ještě cennější kovy," uvedl před odjezdem na šampionát trenér Josef Puš. Nakonec z toho byly další čtyři bronzové medaile při účasti pěti závodníků.

„Jako první šla na tatami ve čtyřicítce Iva Dudlová. Pere se zde prvním rokem a v prvním zápase prohrála s pozdější Finalistkou. Druhý zápas vyhrála krásným hodem a ve třetím se jí nepovedl zápas s holkou z Kaplice a vypadla. Měla smolnou větev v losu," hodnotil první vystoupení v Ostravě Josef Puš.

První medaili pro Tatran vybojoval Filip Sedláček. „Filip se v sezoně potýkal se zraněním a trénovat na sto procent nemohl. V rankingu však byl třetí, takže jsme v medaili doufali. Nezačal dobře a první zápas prohrál na juko. V tu chvíli jsem skoro přestal věřit. Jeho přemožitel jej však vytáhl nahoru, druhý zápas již Filip vyhrál před limitem. Třetí zápas vyhrál 1:0 a ze strany jeho soupeře to bylo nervozní a také nesportovní, až musela zasáhnout hlavní rozhodčí turnaje. Pak již šel o bronz a vyhrál na dvě juka. Šel výborně, oba rodiče to obrečeli. Filip se pral ve třicítce," uvedl k první medaili Josef Puš.

Třetím na tatami byla Tereza Kolářová. Stejně jako Iva a Filip i ona prohrála úvodní utkání. Děvčat bylo šest, a tak šly každá s každou. Ve druhém duelu narazila na Plzeňandu, která ve vyrovnaném zápase vyhrála. Pak již Tereza nezaváhala. Třetí zápas vyhrála na deset před limitem, stejně tak čtvrtý zápas. Poslední duel byl velkým bojem. Minutu před koncem prohrávala na juko, to srovnala a chvíli před koncem soupeřku hodila podruhé na juko a tím vyhrála. Další bronz a velká spokojenost," chválil závodnici trenér Puš.

V nejlehčí váze mezi mladšími žáky šel za Tatran Dominik Bauer. Zde se sešli pouze tři závodníci, takže měl medaili zajištěnou, ale chtěl lepší než bronzovou. „Dominik byl první v rankingu, ale tentokrát mu to nevyšlo. Musel shazovat, nebyl od rána ve své kůži. Na závod se dal do kupy. S klukem, kterého poráží, prohrával na juko, pak wazzari, srovnal wazzari, ale již to nedotáhl a na juko prohrál. Ve druhém utkání vedl na juko, druhé juko, dvakrát měl soupeře v držení, ale nedotáhl to do konce. Zápas vyhrál, ale tento soupeř porazil na deset soupeře, se kterým Dominik prohrál a v konečném součtu tedy na našeho závodníka zbyl jen bronz," okomentoval tuto váhu Josef Puš.

V nejtěžší kategorii se představil Vladimír Rac, který přidal do prachatické sbírky další medaili. „Vláďa mě velice mile překvapil. bylo jich ve váze dvanáct a šel výborně. V prvním kole měl volno, pak vyhrál krásným hodem, v boji o semifinále předvedl další krásný hod a držení. Pokaždé použil jiný chvat. Při jeho více než osmdesáti kilech by mu tyto hody mohli závidět všichni v nižších vahách. O postup do finále to byla velká bitva. Šel s klukem o dvě hlavy vyšším, ale hubenějším. Vláďa měl nebezpečnější chvaty, ale jeho soupeř byl aktivnější a po zásluze 1:0 vyhrál. O bronz šel s klukem z USK Praha, se kterým minule v Teplicích prohrál, tentokrát ho krásně během chvíle upálil na nohy a vyhrál na deset. Výborný výkon," dodal k poslední medaili trenér.

Prachatičtí si tedy přivezli další medaile, takže může být v klubu spokojenost. „Opravdu jsou ty bronzy asi prokleté. Ale když se podívám na to, jak začínaly váhy, kdy jsme začátky prohrávali, tak musím být naprosto spokojen. Všichni se prali výborně a byla to taková příjemná tečka za sezonou. Na závěr bych rád poděkoval všem, kteří nám jakýmkoliv způsobem s judem pomáhají, ať již sponzorům, tak i rodičům, kteří nám pomáhají závodníky vozit na turnaje," zakončil hodnocení Josef Puš.