Prachatičtí judisté vyhráli základní skupinu prvoligové soutěže družstev bez ztráty jediného bodu a do finálových bojů si přinesli tříbodovou bonifikaci. Stejně si ve druhé skupině vedli judisté Baníku Ostrava. Na prvním finálovém turnaji v Prachaticích se tedy čekal velký boj právě mezi těmito dvěma družstvy.

Los prachatického turnaje byl pro domácí Tatran neúprosný. Hned v prvním duelu nastoupili právě proti největšímu favoritovi celé soutěže z Ostravy. Po dramatickém boji vyhrál celek ze severu Moravy 5:3. Nejen Ostrava je však Mekkou dorosteneckého juda na Moravě, s dobrými vyhlídkami přijeli do Prachatic i judisté z Olomouce, kteří v moravské skupině dvakrát prohráli právě s doslova neporazitelnou Ostravou. Olomouc také byla hned druhým soupeřem Prachatic. V tomto duelu se domácím nevydařilo skoro nic, štěstí ve vyrovnaných zápasech se navíc ještě přiklánělo k závodníkům soupeře. Výsledkem toho byla výhra Olomouce v poměru 6:2.

Ani tyto dvě porážky nedostaly domácí judisty do kolen a ve zbývajících zápasech již bodovali. Sice ztratili bod v souboji s Litoměřicemi za remízu 4:4. Tradičního rivala z Plzně Prachatičtí porazili jednoznačně 5:2 a nad Novým Bydžovem vyhráli 5:3. V turnaji tedy nasbírali celkem pět bodů.

Po přepočtu bodů s bonifikacemi se celkově na prvním místě jasně usídlil Baník Ostrava a se třinácti body si patrně kráčí pro mistrovský titul. Na druhé místo se vyhoupli judisté JK Olomouc, kteří mají 10 bodů. Třetí Prachatičtí mají 8 bodů, o jeden méně čtvrté Litoměřice. Pátá Plzeň nasbírala 3 body, poslední Nový Bydžov bodík jeden.

Druhý a rozhodující turnaj se koná 10. listopadu na tatami Baníku Ostrava. To favoritovi nahrává v jeho cestě za celkovým prvenstvím. Prachatičtí si budou chtít pojistit třetí místo a rádi by ještě potrápili druhou Olomouc.