Přípravu nyní zahájily všechny mládežnické kategorie a mladí hokejisté se budou připravovat v areálu letního stadionu až do konce června. „Tréninky jsou zaměřeny na fyzickou přípravu a posilování. Hoši se věnují také rozvoji rychlosti, obratnosti a vytrvalosti," prozrazuje trenér hokejistů Bedřich Rybák.
Druholigový tým se začne připravovat až od pondělí 20. května. Hráče čeká zhruba osmitýdenní tréninkový dril, to znamená, že první fáze přípravy by měla skončit někdy začátkem července. „Muži měli díky účasti v baráži dlouhou sezonu, takže začínají později. Necháváme je, aby mohli v klidu sledovat mistrovství světa a hned po jeho skončení se zapojí do tréninkového procesu," vysvětluje trenér Rybák.
Kádr nedozná oproti předchozí sezoně podstatných změn. „Pouze David Cifreund se dostal na vysokou školu do Prahy, takže u týmu končí. Jiné změny zatím žádný z hráčů neohlásil," upřesňuje milevský kouč.
Hokejisté A-mužstva by se rádi dostali na led začátkem srpna, aby příprava na zimním stadionu byla dostatečně dlouhá. „O přesném termínu budeme ještě jednat s radnicí, ale ten měsíc bychom na ledě strávit chtěli, než začne liga," říká trenér.
Los druhé ligy pro nadcházející ročník zatím není znám. „Věřím, že věci se začnou hýbat po skončení mistrovství světa," předpokládá Rybák.