Stašské medaile

Je třeba vyzdvihnout výkony Míry Rypla a Aničky Hnátkové ze Sokola Stachy, kteří se prosadili v závodech volnou technikou s hromadný startem. Míra v závodě na patnáct kilometrů vybojoval bronz, a v závodě na deset kilometrů klasicky obsadil páté místo. Anička v závodě na deset kilometrů skate vybojovala stříbro a v závodě na pět kilometrů klasicky obsadila desáté místo.

Výborné výkony

,,Jsou to velmi dobré výkony, oba jeli od začátku závodu na čele startovního pole a v závěru dokázali své tempo ještě vystupňovat,“ říká trenérka Petra Frühaufová a dodává: ,,Jsme s výsledky všech našich lyžařů velmi spokojeni a rádi bychom medailové vystoupení v sezoně ještě zopakovali! I další výkony byly velmi kvalitní. Petr Frühauf a Olina Samadovská brali osmá místa, Martin Chlada dvanácté.“

Spokojenost

Ski klub Šumava si přivezl čtvrté, šesté, sedmé a další výborná místa. „Sobota byla z naší strany trochu horší, ale super zajela Aneta Grabmüllerová, ta má klasiku lepší. Bylo těžké rozhodování, jak namazat. Šli jsme více do hladka, aby to jelo z kopce. Holky, které jsou v mladších dorostenkách prvním rokem, zajely solidně. Neděle byla lepší, Katka Mondlová brala ve skate čtvrté místo a ve svém ročníku 1994 byla nejlepší. Aneta byla mezi mladšími dorostenkami osmá. Holky jely poprvé delší trať a prokázaly, že jim nechybí vytrvalost. Závody s masovým startem jsou i o závodních zkušenostech, nejprve to nevypadalo nic moc, ale během závodu se holky dostávaly dopředu, až to Katka vytáhla těsně pod bednu. Mezi staršími děvčaty si zajela výborný výsledek Monika Polcová, skončila sedmá. Sice medaili nevezeme, ale spokojenost je,“ hodnotil výsledky svých svěřenců trenér Petr Steinbach a přidal velkou gratulaci kolegům ze Sokola Stachy za dva vybojované cenné kovy Míry Rypla a Aničky Hnátkové.

Více v tištěném vydání ve středu 21. ledna 2009.