Závod byl zařazen do kalendáře mezinárodní lyžařské federace FIS a kromě domácích závodníků se závodu zúčastnili lyžaři z Německa, Chorvatska, Španělska, a Švédska. „Výprava Ski klubu Šumava se skládala ze šesti závodníků, a to Kateřiny Mondlové, Andrei Klementové, Veroniky Hudečkové, Karolíny Předotové, Filipa Kobra a Martina Hojdekra,“ uvedl výčet závodníků jejich hlavní trenér Petr Steinbach.
Závodilo se klasickou technikou s hromadnými starty, kdy děvčata jela 10 km a hoši 15 km na náročných, ale krásných tratích.

„Výborně si v závodě vedla především naše děvčata Andrea Klementová 3. a Kateřina Mondlová 4. V závodě dorostenců zajel kvalitně Filip Kobr, jenž obsadil páté místo,“ pochválil své svěřence Petr Steinbach. Všichni ostatní závodníci se dokázali umístit do 10. místa. Konkrétně Veronika Hudečková osmé místo, Martin Hojdekr osmé místo a Karolína Předotová desáté místo.

„Závody v Rakousku jsme absolvovali ze třech důvodů. Prvním z nich bylo srovnání zejména v kategorii děvčat s rakouskou špičkou, kde například Teresa Stadlober byla na pěkném 6. místě na letošním juniorském MS a Lisa Unterweger zase úspěšnou účastnicí YOG 2012 (zimní světová olympiáda mládeže). Jak s Mondlovou, tak s Klementovou budeme určitě usilovat o nominaci na juniorské MS 2013 v Liberci a kontakt s evropskou špičkou je nezbytný pro kvalitu našich závodnic. Potěšující je, že odstup od nejlepších závodnic Rakouska byl na 10 km minimální. Dalším důvodem byla kvalitní příprava na domácí dorostenecký šampionát a posledním důvodem dostupnost ze Šumavy,“ řekl Steinbach, jehož potěšily výsledky i ostatních týmů. „Velice dobře se představili i ostatní z družstva, což je dobrým signálem před MČR. Další mezinárodní závod bude kontinentální pohár juniorské kategorie v italském Toblachu, který se koná 16. až 18. března,“ dodal Steinbach.