„Závody se konaly po celý den v nádherném přírodním prostředí v blízkosti Labe. Počasí přálo a všechny bouřky a deště se závodům vyhnuly. Navíc jsme nasbírali spolu s netolickými lukostřelci sedm medailí,“ uvedla k závodům D. Uhlíková z AWENu Prachatice.

V kategorii dětí 10 – 12 let vybojovala zlatou medaili Veronika Červíková a bronz Sandra Uhlíková, obě z AWENu. V kategorii 13 – 18 let putovaly na Prachaticko dokonce všechny tři medaile. Zvítězila Anežka Pěstová před Sárou Paterovou (obě LK Netolice) a Dominikou Jurčovou (AWEN Prachatice). V soutěži dospělých vybojoval stříbro v disciplíně Lovecký luk Tomáš Uhlík (AWEN) a bronz v disciplíně Tradiční luk Štěpán Pužej (Netolice).

Další závody čekají lukostřelce v sobotu 11. června v Truskovicích u Vodňan. „A pokud byste se chtěli přijít podívat, jak se střílí z luku, tak si v kalendáři zaškrtněte termín 12. června, kdy se v rámci prázdninového pasu můžete přijít podívat na prachatickou střelnici a seznámit se s lukostřelbou, případně si vystřelit z luku. Na věku nezáleží, vhodné i pro dospělé. Akci pořádají lukostřelci AWEN Prachatice ve spolupráci s Lučištnice.cz,“ pozvala na zajímavou akci D. Uhlíková.