,,Ještě před začátkem prachatické futsalové ligy se konala schůze, která měla vůbec vyřešit, jakým způsobem se soutěž odehraje. Nakonec zvítězila varianta play off, která je podle mého názoru tou nejlepší. Musím ale uznat, že je v některých případech poněkud nespravedlivá, o čemž se například přesvědčil minulý rok letošní mistr 1. FC Candát. Play off ale podle mého názoru k fotbalu a zejména k futsalu patří, jelikož je to naprosté vyvrcholení celé soutěže,“ uvedl ke struktuře ligy Luboš Vlnatý.
V základní části ligy se přestavilo celkem deset týmů, které nejprve bojovaly o postup do závěrečných vyřazovacích bojů. „V základní části se projevila zlepšená kvalita úrovně naší ligy, protože každý tým oproti minulé sezoně posílil. Bylo vidět, že konkurence je opravdu veliká, což dokazuje i turnaj o osmé místo, ve kterém všechny tři týmy předvedly opravdu kvalitní zápasy. Nakonec poslední místo v play off obsadilo zcela po zásluze „béčko“ Rumpálu, které ovšem posléze vyhořelo i vinou vlastního přístupu hráčů v prvním vyřazovacím boji s 1. FC Candáty. To mě trochu mrzí už jen z hlediska SK Moucha, jež by jistě favority potrápil daleko více,“ myslí si Vlnatý.
Samotné play off přineslo opravdu pravé vyvrcholení, které gradovalo v samotném finále. O mistrovi se totiž rozhodovalo až v samotných pokutových kopech. „Musím uznat, že úroveň letošního play off byla opravdu kvalitní, jelikož každý tým přistoupil k závěrečné fázi opravdu zodpovědně. Ve čtvrtfinále vypadl velký favorit MSK Bohemia, což právě potvrzuje ošemetnost tohoto vyřazovacího stylu. Další zápasy probíhaly podle papírových předpokladů. V závěrečném finálovém dni se pak o prvenství utkaly zbylé čtyři týmy. Zde se myslím projevila zkušenost Rumpálu A a Candátů, kteří s přehledem postoupili do finále. To pak bylo neskutečně napínavé. Diváci mohli vidět opravdu skvělý zápas, který gradoval prodloužením, v němž padly dvě branky až v samotném závěru. Poté přišly na řadu penalty. A ty jsou jsou vždy loterií. Vítězem se nakonec stal celek 1. FC Candát po neuvěřitelném boji. Podle mého názoru je tento tým zcela zaslouženým mistrem, jelikož během sezony prokazoval nejlepší přístup k soutěži a navíc vyhrál i základní část, kde jim mohl konkurovat snad jediný tým Rumpál A,“ komentoval prvenství mistra Vlnatý.

Jak už jsme zmínili, celá liga proběhla bez nejmenších problémů, avšak ne se vším je Luboš Vlnatý spokojen. „Zejména mě mrzí záležitost kolem naší prachatické haly, respektive cena za nájem, která je až přehnaně drahá. Například daleko větší sportovní hala v Českých Budějovicích je dokonce levnější, což nemůžu pochopit. Abych se přiznal, tak v celé republice jsem srovnatelnou halu v téhle cenové relaci nenašel,“ postěžoval si Vlnatý.
Závěr sezony měla také krajská liga, ve které se představila rezerva prachatického Strabagu. „Naše béčko jsem udělal hlavně pro to, abych dal příležitost mladým klukům, se kterými v poslední době hodně spolupracuji. Jsem velice rád, že někteří nakoukli i do prvního týmu a získali tak cenné zkušenosti z celostátní ligy. U naší rezervy mi nešlo příliš o výsledky. Tým totiž tvořili zejména mladí hráči, kteří potřebují nejprve co nejvíc hrát. Konečné třetí místo, je ale na nováčka v soutěži dobrý výkon. Musím také poděkovat trenérovi béčka Jiřímu Špirochovi. Toho si všichni hráči velmi pochvalovali,“ doplnil Luboš Vlnatý, který tak dodává pohled na celou situaci o sálové kopané obecně.
„Vím, že mnoho lidí, zejména aktivních fotbalistů nebo trenérů, působících ve velkém fotbale sálovku odsuzuje. Musím ale uvést, že tato soutěž je organizována jak na mezinárodní, tak i na evropské scéně. Je zcela samostatná a navíc nespadá pod ČMFS. Její profesionální úroveň vidím z vlastního pohledu, jelikož s týmem Strabag jezdíme opravdu po celé republice, kde se setkáváme úplně s jiným pohledem na věc, než je na Prachaticku,“ uzavřel Vlnatý.