Po dvaceti kolech byla situace taková, že by Prachatičtí mohli při dvou výhrách v posledních zápasech poskočit dokonce na třetí místo tabulky a zahráli by si tak play off o Extraligu. Druhou podmínkou bylo to, že by vedoucí celek z Hustopečí musel vyhrát své zápasy na béčku Ostravy a v Orlové. „Chceme se o play off poprat," avizoval před víkendem šéftrenér prachatických stolních tenistů. Nakonec to však nevyšlo. Hustopeče sice oba své zápasy vyhrály, ale hráčům Libínu se nepodařilo doma naplno bodovat a sezona pro ně končí. Jako nováčci se umístili na páté příčce, v což by před startem soutěže asi věřil jen málokdo. Pro prachatický stolní tenis je to obrovský úspěch.

Libín Prachatice – DTJ Hradec Králové B 7:10. První víkendové utkání začalo naprosto skvěle, domácí beze ztráty setu vyhráli obě čtyřhry a mohlo se zdát, že to bude jednoznačná záležitost. Ale hned první série dvouher jasně ukázala, že to bude nesmírná bitva až do konce. Hned svůj první zápas prohrál 1:3 Milan Zaunmüller, Petr Kaštánek hladce 0:3 a když po pětisetové bitvě neuspěl David Šimoník, byl rázem stav 2:3. V odvetné části soutěží však hraje prim Filip Korbel, který vyhrál svůj zápas 3:1 a srovnal na 3:3. Pak to bylo jako na houpačce. P. Kaštánek a D. Šimoník ve svých duelech neuspěli a bylo to 3:5. F. Korbel a M. Zaunmüller zvítězili shodně 3:0 a znovu bylo vyrovnáno – 5:5. Pak přišla smolná domácí série. D. Šimoník prohrál svůj zápas 0:3 a po něm svedli pětisetové bitvy F. Korbel i M. Zaunmüller, ale štěstí se v nich přiklonilo na stranu hostů, kteří se dostali do vedení 8:5. Jiskřičku naděje na obrat vykřesal výhrou 3:1 P. Kaštánek – 6:8. Pak však svou suverenitu potvrdil hostující Palkovský svým čtvrtým bodem a bylo jasné, že si hosté odvezou z jihu Čech minimálně remízu. M. Zaunmüller ještě v pětisetovém maratonu snížil na 7:9, ale v další velké bitvě P. Kaštánek nezvládl koncovku, a tak tři body putovaly do Hradce Králové. V tu chvíli bylo prakticky jasné, že si Prachatičtí závěrečné play off nezahrají.

Libín Prachatice – US Choceň 10:5. Utkání se prakticky dohrávalo jen z povinnosti, Libín za jakéhokoliv výsledku skončil pátý a Choceň již neměla problémy se záchranou. Po čtyřhrách byl stav vyrovnaný 1:1. Ve svém úvodním zápase Milan Zaunmüller nezdolal Ondřeje Čopiána, ale všichni tři jeho spoluhráči zvítězili shodně 3:0, a tak vedl Libín po první sérii dvouher 4:2. Podobný vývoj měla i druhá série. S Čopiánek tentokrát prohrál Petr Kaštánek, ale ostatní domácí hráči bodovali, a tak byl stav rázem 7:3. Ani Davidu Šimoníkovi se nepodařilo soupeřovu jedničku porazit, ale čtyřbodové vedení domácích pak pojistil F. Korbel. Milan Zaunmüller pak prohrál svůj druhý zápas, ale Petr Kaštánek zvýšil na 9:5. Jako jediný z domácí sestavy pak porazil O. Čopiána Filip Korbel a stanovil tak konečný výsledek utkání na 10:5.

Sezona tak končí vítězstvím a velice cenným pátým místem v prvoligové tabulce. Prachatičtí si potvrdili, že na tuto soutěž mají a mohou se po přestávce zase začít připravovat, aby mohli tuto hodně vysokou laťku překonat.

Ostatní zápasy posledního dvoukola:  Strakonice – Choceň 8:10, Litoměřice – Havířov B 9:9, El Niňo Praha B – Zlín 10:2, KST Ostrava B – Hustopeče 1:10, Orlová – Elizza Praha 10:5, Strakonice – Hradec Králové B 10:4, El Niňo Praha B – Havířov B 10:5, Litoměřice – Zlín 8:10, Orlová – Hustopeče 4:10, KST Ostrava B – Elizza Praha 10:3.

V semifinále play off se střetnou Agrotec Hustopeče s KST Ostrava B a druhou dvojici tvoří El Niňo Praha B a Siko Orlová.