Zajížděli do Chocně a na béčko Hradce Králové a při pohledu do hodně vyrovnaného středu tabulky bylo důležité přivézt nějaký plusový bod za remízu či výhru, aby se spodek tabulky příliš nedotáhl.

Hradec Králové B – Libín Prachatice 10:6. Jak jsme již zmiňovali v pozvánce na víkendová utkání, důležité měly být především úvodní čtyřhry. Jak se ukázalo, opravdu byly, ale v neprospěch prachatického týmu. Domácí obě vyhráli a dali základ celkovému vítězství. Ve dvouhrách pak snížil Zaunmüller jasnou výhrou nad Foffem, ale vzápětí prohrál Korbel se Součkem a bylo to stále o dva body. Druhý zápis Libína udělal Šimoník výhrou nad Lučanem, ale Kaštánek nestačil na domácí jedničku Palkovského. Ve druhé sérii dvouher znovu na straně Libína bodoval Zaunmüller, kterého ještě doplnil Kaštánek. Po deseti zápasech tedy domácí vedli 6:4. I třetí kolo dvouher skončilo nerozhodně, když bodovali Zaunmüller a Šimoník, před závěrečnou sérií byl tedy stav 8:6. V souboji jedniček týmů porazil Palkovský Zaunmüllera 3:0 (10, 11, 10) a bylo prakticky rozhodnuto. Hned nato získali domácí rozhodující desátý bod.

Choceň – Libín Prachatice 9:9. V Chocni začalo utkání zcela obráceně. Korbel se Šimoníkem porazili své soupeře ve čtyřhře 3:2 a Zaunmüller s Kaštánkem jasně 3:0. Když pak vyhrál Zaunmüller nad Šimonekem suverénně 3:0, vše vypadalo výborně. V první sérii ještě na straně hostů vyhrál Šimoník a stav byl 2:4. Druhá série dvouher ještě více posílila ambice hostů na celkové vítězství. Vyhráli Zaunmüller, Šimoník i Kaštánek a Libín rázem vedl 7:3. Hned nato přidal osmý bod Zaunmüller. Po něm již potřetí v tomto duelu prohrál svůj zápas Korbel v poměru 2:3, domácí snížili, ale Šimoník vytáhl vedení Libína na 9:4. Ani největší pesimista by asi nevěřil, že by Prachatičtí ještě mohli o vítězství přijít. To se ale stalo a nebylo to poprvé v sezoně. Jakoby někdo najednou mávl kouzelným proutkem, domácí vyhráli závěrečných pět zápasů a zachránili alespoň remízu. Před utkání by asi hosté remízu brali, zvláště v kontextu toho, když Choceň předtím porazila Strakonice, ale po utkání musejí být z dělby bodů maximálně zklamáni.

Výsledky ostatních zápasů: Choceň – Strakonice 10:8, Zlín – El Niňo Praha B 2:10, Hustopeče – KST Ostrava B 10:8,  Elizza Praha – Orlová 8:10, Hradec Králové B – Strakonice 10:7, Havířov B – El Niňo Praha B 10:5, Hustopeče – Orlová 10:3, Elizza Praha – KST Ostrava B 8:10. Zápasy Havířova B a Zlína s Litoměřicemi se nehrály, jelikož měli hráči Litoměřic vážnou autonehodu a k zápasům nedorazili. Vše bude řešit STK.

Prvoligová soutěž má nyní přestávku a pokračuje 12. kolem v sobotu 12. ledna. Prachatický Libín doma přivítá v tradičním jihočeském derby Strakonice.