Mladší žáci se pod vedením trenérů Oty Nevšímala a Zdeňka Nováka zúčastnili tradiční Čokoládové Velké ceny Kaplice. Na této akci startovali judisté z České republiky a Rakouska.

Prachatičtí závodníci si vedli výborně a dohromady posbírali deset medailí. Zlaté medaile přivezli Miki Markytán a Vojta Harvalík. Druhá místa získali Vojta Srbený, Šimon Traxler a Michal Tomášek. Bronzové medaile vybojovali Šimon Nevšímal, Radim Černý, Míra Maťcha, Matěj Fučík a Honza Trpka.

Další akcí byla Velká cena v rakouském Gmündenu. Toho se zúčastnili mladší a starší žáci. Jak bývá zvykem na velkých cenách v Rakousku, zúčastnila se této akce řada borců z evropských států. Pod vedenín trenérů Oty Nevšímala a Radka Aleše přivezli borci Tatranu Prachatice dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Mezi staršími žáky získali stříbrné medaile Daniel Fiala ve váze do 34 kg a David Strouhal ve váze do 55 kg. Mezi mladšími žáky bral bronzovou medaili Honza Trpka, pro kterého to byl první start na takto velké soutěži.

Celkově zhodnotili trenéři vystoupení borců Tatranu Prachatice jako úspěšný, zvlášť v mladších žácích, u nichž to byl první start na takto velké mezinárodní soutěži.

Velkou pochvalu si zaslouží za svůj excelentní výkon a stříbrnou medaili David Strouhal, kterému jen o chloupek uniklo celkové vítězství.

Jan Kolda