Světový šampionát Alpe Adria Series se jel v Chorvatském Novém Marofu a účastnili se jej nejlepší jezdci z České republiky, Polska, Maďarska, Slovenska a Itálie. Jindřich Škopek z Husince, reprezentoval Českou republiku na závodním stroji Ohvale 160 a mezi konkurencí se rozhodně neztratil.

„Už v tréninkách patřil Jindra mezi nejrychlejší jezdce, konkurence byla velká, časy jezdců vyrovnané a v závodě se bojovalo o každou pozici. Jindra předvedl skvělý výkon a z Chorvatska si přivezl krásné druhé místo,“ komentovala závody Jindrova maminka Vendula Škopková.

Tento rok se Jindrovi dařilo i v mezinárodním mistrovství České republiky. „Během série závodů se sice párkrát potýkal s technickými problémy s motorkou, ale i tak měl obrovský progres a pravidelně se umisťoval na stupních vítězů. V celkovém hodnocení sezóny 2021 vybojoval titul prvního vicemistra mezinárodního šampionátu České republiky,“ uvedla Vendula Škopková a doplnila: „Moc děkujeme sponzorům za podporu, která drží Jindru na špici startovního pole.“