Volejbalisté českobudějovického Jihostroje se po roce znovu střetnou v Lize mistrů s Budvanskou Rivierou Budva. „Dalšími našimi soupeři budou Paris Volley a Rzesow," informoval přímo z vídeňského losování vedoucí týmu Zdeněk Scheichl, který už s předstihem zve na zápasy nejprestižnější klubové soutěže všechny příznivce volejbalu.

V Lize mistrů bylo 28 účastníků rozděleno do sedmi čtyřčlenných skupin, Jihostroj ČB patří do skupiny C. Ostravu, českého mistra,  ve skupině čekají ruský Bělgorod, belgický Maaseik a Olympiakos Pireus.

Jihostroj sehraje atraktivní duel s polským Rzesowem, ve kterém je hvězdou český nahrávač Lukáš Ticháček. Poláci tradičně mají ve své soutěži silné týmy, jejich kádr bývá prošpikován velkými osobnostmi, utkání Rzesowa bude na jihu Čech pro domácí hodně těžké, pro fanoušky ale nesmírně atraktivní.

Paris Volley je na evropské klubové mapě zavedeným pojmem. V klubu pod Eiffelovou věží působil ještě nedávno Štěpán Smrčka.

„Ve vedení klubu z Paříže je náš odchovanec Jirka Novák," připomínají Jihočeši další pikantní informaci. "Pracuje v klubu na postu sportovního ředitele, manažera," potvrdil Deníku Smrčka.

Jiří Novák odehrál ve Francii spoustu vynikajících sezon, vybudoval si v Paris Volley výborné jméno, před OH ho klub dokonce nominoval do olympijské štafety a Jihočech, jako velká sportovní hvězda Francie, nesl na vybraném úseku olympijský oheň!

Los ve Vídni přisoudil trojici soupeřů také volejbalistkám Prostějova, do jejichž řad po třech sezonách v Hamburku přestupuje odchovankyně českobudějovického volejbalu Julie Jášová. Prostějov čeká šest zápasů s Eczacibasi Istanbul, Cannes a Schwerinem. Základní část začne na konci října a vyvrcholí v polovině prosince.

Liga mistrů:

Skupina B: Bělgorod (Rus.), Maaseik (Belg.), Pireus,Ostrava.

Skupina C: Jihostroj ČB, Rzeosw, Paris Volley, Radvanska Riviera Budva.

Liga mistryň:

Skupina D: Eczacibasi Istanbul, Cannes, Schwerin,Prostějov.