Výraznou posilou kádru nejlepšího jihočeského týmu bude osmnáctiletý strakonický odchovanec Jakub Slapnička. Ten ovládl generálku na start druhé nejvyšší soutěže, kterou byl třetí ročník Pedagog Cupu, a obhájil tak loňské prvenství. „Byl to zase hezký turnaj a užil jsem si ho. Sice to tentokrát bylo trochu s komplikacemi, ale jsem rád, že jsem první místo obhájil,“ ujistil.

Už ve čtvrtfinále udolal svého kamaráda ze Strakonic Ondřeje Krejčího až v pětisetové bitvě. „Nemyslím si, že bych zápas podcenil, ale prohrával jsem už 0:2 na sety. Ondra hrál fakt dobře a v prvních dvou setech jsem neměl moc co nabídnout. Možná mi chyběla větší koncentrace,“ připustil. „Naštěstí jsem pak dokázal zápas otočit,“ dodá.

V semifinále porazil Slapnička 3:1 odchovance pořádajícího klubu Pavla Kortuse mladšího, jenž odchází poprvé v kariéře okusit zahraniční angažmá do Rakouska. Ve finále zdolal až po úporné pětisetové bitvě jeho mladšího bratra Filipa. „Bylo to o dost těžší než loni. Oba bráchové hráli dobře a já jsem nehrál tak jako minulý rok. Příprava na sezonu to však byla výborná,“ ocenil.

Ti nejlepší ze sobotního Pedagog Cupu: zleva druhý Filip Kortus, vítěz Jakub Slapnička (oba Pedagog ČB), třetí Miroslav Bauer a Pavel Kortus mladší (oba hrají v zahraničí).
Vítězství na Pedagog Cupu stolních tenistů obhájil domácí Jakub Slapnička

Poslední sezony sbíral zkušenosti v klubu úřadujícího mistra republiky v Havlíčkově Brodu. Nyní bude hostovat v Pedagogu. „V Havlíčkově Brodu je hodně kvalitních hráčů a těžko bych se tam prosazoval. Z Budějovic to mám kousek domů, v Pedagogu je super kolektiv a čekám, že se budeme držet někde ve středu tabulky,“ říká před startem první ligy.

Jako první odstartovala o uplynulém II. liga mužů: Studená – Sparta Praha 9:9, F. Korbel 3, Smola, O. Doležal 2, Čermák, debl, Studená – Elizza Praha B 7:10, F. Korbel 3, O. Doležal 2, Čermák, debl, Union Plzeň – ČZ Strakonice 10:6, Končal 2, Krejčí, Zeman, Hýža, debl, Union Plzeň – Vodňany 3:10, Calta, Štěpánek 3, Hubáček, J. David, debly.