„Naposledy jsme hráli mistrovské utkání 5. prosince doma se Slávií Praha. Skoro měsíc jsme tedy měli pauzu a vždy je těžké se dostat zpět do zápasového rytmu. Tentokrát k nám přijel tým aspirující do první trojky soutěže, ale myslím si, že jsme ho překvapili a odehráli s ním velice zajímavé utkání. S výkonem děvčat, nasazením a bojovností jsem velmi spokojen,“ komentoval utkání s KP Brno trenér Strakonic Petr Martínek a doplnil: „Víme, o co nám nyní jde. Máme za sebou utkání s KP Brno, v neděli nás čeká mistrovský ZVVZ USK Praha, ale pak hrajeme s Ostravou a se Slovankou ze spodku tabulky. S těmito týmy bychom se chtěli poprat, a tak jsme si chtěli proti Brnu ukázat, jestli některé věci, které jsme po karanténě zavedli do tréninku, dokážeme prodat i v zápase. A musím říci, že jsem velmi spokojený.“

„Nechci hodnotit, kdo a proč mohl či nemohl nastoupit. Čekali jsme těžký zápas, ve kterém by mohl být rozdíl dvaceti bodů, což se také nakonec vyplnilo. Já jsem rád za výhru, zkrátka dva body jsou dva body,“ komentoval duel trenér KP Brno Dušan Medvecký.

V dresu KP Brno se představily také Karolína Fadrhonsová a Ludmila Dudáčková, které do tohoto týmu přišly právě ze Strakonic.

„Zápas proti bývalému týmu byl pro mě příjemným překvapením. Ve strakonickém kádru došlo k posílení co se týče hráček a musím říct, že je vidět i herní progres. BK Strakonice jsou pro mě srdcovka, takže se na to hřiště ráda vracím,“ pochválila domácí tým Karolína Fadrhonsová.

ŽBL: BK Strakonice - KP Brno 51:73.
Strakonické basketbalistky hostily v dohrávce KP Brno

Ludmila Dudáčková zatížila konto svého bývalého týmu hned čtrnácti body. „Do Strakonic jsme jeli s tím, že musíme odjíždět s výhrou a to se nám také povedlo. Vstup do zápasu jsme neměli nejlepší, nehráli jsme na sto procent a soupeře jsme trochu podcenili. Přesto jsme celý zápas vyhrávali. Na to, že soupeř má jednu výhru, tak nehrál vůbec špatně a dařila se mu střelba. Samozřejmě jsme byli po čtyřhodinové cestě a byl to náš první zápas po svátcích, takže jsme se trochu rozehrávali a hodně jednoduchých střel nám nepadlo,“ hodnotila výkon svého současného týmu Ludmila Dudáčková a doplnila: „Splnili jsme povinnost vyhrát zápas, ale s výkonem spokojení my jako tým ani trenér nejsme. Po Novém roce nás čeká důležité utkání proti Žabinám, tak doufáme, že vstoupíme do tohoto roku pravou nohou.“

„Ve strakonické hale se mi hrálo dobře, protože jsem v ní strávila několik let. Na to, že jsem před pár týdny prodělala angínu s teplotou, tak s mým osobním výkonem jsem spokojená. Na zápas proti Strakonicím se vždy těším, protože právě zde jsem dostala první příležitost hrát v patnácti letech ŽBL,“ doplnila Ludmila Dudáčková.