„Vzhledem k situaci, která se momentálně odvíjí na Ukrajině, se náš basketbalový klub rozhodl ve spolupráci s Českým červeným křížem také pomoci válkou zkoušené zemi. V rámci sobotního utkání věnujeme kompletní výtěžek ze vstupného, v jehož rámci můžete přispět i vyšší částkou, na podporu Ukrajiny. Do této sbírky se zapojí i hráči a členové managementu našeho klubu. Výnos z této akce bude ihned v hale předán zástupcům Českého červeného kříže,“ informoval Stanislav Zuzák, manažer GBA Lions Fio banka Jindřichův Hradec.

Z tohoto důvodu se projekt Bez faulů na pomoc Zdeňkovi Vrábelovi přesouvá na další domácí zápas Jihočechů, který odehrají ve středu 16. března proti Děčínu.

Co se týče nadcházejícího protivníka, tak jej hráči GBA Fio banky ze tří letošních vzájemných soubojů už velmi dobře znají. Olomoucký trenér Čurovič sází zejména na zahraniční opory. Po posledním utkání právě proti Hradci v týmu skončil Milan Nikolić, jehož by měla nahradit nová posila, Američan Freddie Antonia McSwain.

Hradec už mužstvo z Hané dvakrát porazil a v tomto trendu by chtěl pokračovat „Olomoucko je náš přímý soupeř o udržení nejvyšší soutěže, a proto jsou naše vzájemné zápasy o to důležitější,“ připomíná Zuzák.

K aktuálnímu dění na Ukrajině se vyjádřil i jindřichohradecký trenér Gilbert Abraham. „Pevně věříme, že tento konflikt brzy skončí a znovu zavládne mír. Všichni jednotně podporujeme ukrajinský lid a odsuzujeme akt agrese, který je páchán proti lidskosti. Žádná skupina lidí by neměla být vystavena agresi a nebezpečí zvláště v jejich zemi. Každý den bychom si měli připomínat, že jsme všichni na jedné lodi a máme štěstí, že nežijeme pod hrozbou války. Náš další zápas odehrajeme ve prospěch míru a pevného odhodlání bojovat za svobodu. Doufám, že se všichni semkneme ve jménu lidskosti. Těšíme se na vás, věrné příznivce klubu, a vážíme si vámi projevené podpory,“ konstatoval Abraham.

KNBL - nadstavbová skupina A2

1. Armex Děčín 27 14 13 2223:2206 51,9%

2. NH Ostrava 26 9 17 2066:2235 34,6%

3. Redstone Olomoucko 26 4 22 1998:2293 15,4%

4. GBA Fio banka Jindřichův Hradec 27 4 23 2166:2545 14,8%