II. NHbL: SK Pedagog České Budějovice – HBC Prachatice Highlanders  A 0:3 (0:1, 0:2, 0:0). Blíží se závěr základní části 2.NHbL a v boji o umístnění pro play – off přituhuje. V 18. kole narazili Horalové na svého zatím jediného přemožitele v soutěži a souseda v tabulce – českobudějovický Pedagog. Byl to velmi dobrý test před play – off a prachatičtí hokejbalisté si dvě kola před koncem základní části vítězstvím zajistili nejhůře 2. místo v tabulce a tím velmi dobrou pozici pro vyřazovací boje. Pedagog v letošní sezoně disponuje velmi silným kádrem a v případě úspěchu mohl ještě atakovat pozici Horalů snížením jeho bodového náskoku na tři body a pomýšlet na zlepšení svého postavení v tabulce.

Hrála se vyrovnaná partie a skóre utkání otevřel v polovině páté minuty Michal Kadlec. Další branky do sítě domácího týmu přidal v polovině druhé třetiny během necelé minuty stále výborný Kotlík. Domácím se přes veškerou snahu nepodařilo po celé utkání vyzrát na výborného mága v brance Horalů Repka. Horalové tak oplatili svému soupeři porážku z první poloviny soutěže.

Góly (A1, A2): 4:22 Kadlec (Novák, Turek,) 22:01 Kotlík (Kadlec) 22:59 Kotlík

Sestava: T. Repko (22/22) – J. Švácha, K. Sedláček, J. Cabák, P. Bušek, J. Novák, J. Leffler, J. Turek, M. Kadlec, J. Reindl, J. Kotlík, P. Valenta.

KHBL: SK Beer Stars Pluhův Žďár – HBC Prachatice Highlanders B 4:0 (0:0,2:0,2:0). Trenér Horalů Vladislav Sedlecký zhodnotil utkání takto: „V sobotu dopoledne jsme jeli bojovat o body na hřiště do Pluhova Žďáru, který se drží těsně před námi na pátém místě. V první třetině byla hra vyrovnaná a shodně to bylo i na vyložené šance. Prázdnou bránu netrefil za hosty Plouhar ani domácí Paščenko. Ve druhé třetině skvěle technicky a takticky hrající domácí začali ukazovat svoje síly a dvěma góly šli do vedení. Neházeli jsme flintu do žita a ve třetí třetině jsme se snažili ještě utkání otočit. Ale ani skvěle hrající Radek Sitter, který několikrát stál mezi kruhy tváří v tvář bezchybnému brankáři Průšovi, gól nevstřelil. Mizernou střeleckou bilanci, kterou jsme si přivezli z Blatné jsme neprolomili a domácí zaslouženě vyhráli."

Sestava: Kacetl V. (20/24) – Nachlinger V., Sitter R., Matoušek V., Bárta A., Lang J., Plouhar V., Bednář Z., Krotký V., Kott F., Hebík M., Sitter J., Kubička J., Mráz V.

Josef Parkman