HBC Highlanders Prachatice – HBK Karviná 8:3 (2:1, 4:1, 2:1)

Sobotní utkání pod umělým osvětlením začali lépe hosté, kteří díky dobrému pohybu dělali Horalům nemalé problémy. Branky však stříleli domácí, kteří zásluhou Jana Turka a Slávy Květoně vedli už 2:0. Hostům se však podařilo 11 sekund před koncem první třetiny vrátit do zápasu po střele karvinského Paly.

Druhá část vyzněla jasně pro domácí, kteří školili svého soupeře v produktivitě. Dvakrát mířil přesně Michal Jiroušek a po jedné brance si připsali Václav Korous s dorostencem Jiřím Štěpánkem, který mazácky vykoupal karvinského brankáře. Hosté stihli pouze zkorigovat nepříznivý stav zásluhou Konečného.

A také v posledním dějství byli Horalové lepším týmem. Hosté sice v přesilové hře snížili na 6:3, ale víc už jim skvělý Pixa v brance Horalů nedovolil. Naopak sedmou branku přidal Martin Dojčar a střelecký účet uzavřel svou druhou brankou Jiří Štěpánek.

HBC Highlanders Prachatice – HBC Tygři Mladá Boleslav 13:0 (5:0, 2:0, 6:0)

Nedělní utkání mělo ještě hladší průběh než to sobotní. Tygři se kvůli pracovní vytíženosti vůbec nesešli a do Prachatic dorazili pouze s osmi hráči do pole. Domácí využili početní převahu dokonale a mladoboleslavské hokejbalisty vůbec nešetřili. Skóre na světelné tabuli se zastavilo až na hrozivých 13:0. Po dvou brankách dávali Sláva Květoň, Roman Valek, Matěj Tácha, Michal Jiroušek a Josef Reindl, po jedné Jaromír Kotlík, Václav Korous a David Trojan.

Prachatičtí jsou v tabulce třetí bod za druhou Karvinou a čtyři za vedoucí Jihlavou.

Martin Dojčar