Poslední turnaj základní části sezony první hokejbalové ligy žen se odehrál v sobotu 28. května. Byl jakousi předehrou nedělních soubojů o konečné pořadí.

Prachatická děvčata již měla jistotu, že budou ve čtveřici, která si to rozdá o titul, v jejich případě o obhajobu. V prvním sobotním duelu hráčky zpod Libína porazily nepříjemný celek Plzeň Litice 3:0 (M. Krásová 2, M. Landová). Ve druhém přehrály stejným výsledkem HBK Kyjov (M. Krásová 2, K. Štěpková). Ve třetím duelu pak podlehly vítězkám dlouhodobé části z Lokomotivy Česká Třebová 1:5 (M. Krásová). V tabulce jim tak patří druhé místo a v neděli je v semifinále čeká třetí HBC Svítkov Stars Pardubice.

Jak tedy viděl tak trochu přípravný den na velké finále trenér Miroslav Kotlík? "Z mého pohledu úspěšný den. Odehráli jsme dobré zápasy, holky podaly dobrý výkon. V tom posledním s Českou Třebovou jsme neproměnili šace a soupeř nás potrestal za všechny naše chyby," shrnul sobotní program trenér Kotlík.

S Plzní měla prachatická děvčata problémy na domácím turnaji, s Kyjovem se tahala o mistrovský titu loni a Česká Třebová je jedním z největších aspirantů na medaile letos. "Velice dobrá příprava na rozhodující zápasy. A řekl bych, že i porážka s Českou Třebovou nám vyhovuje. Pro mě je to nepší výsledek, než kybychom vyráli. Kdybychom vyhráli, soupeřky se pak v rozhodujícím zápase kousnou. Takto si mohou myslet, že to s námi bude snadné. Ještě uděláme na neděli nějaké úpravy v sestavě," doplnil trenér.

A jaká je nálada v týmu před vrcholem sezony? "Perfektní. Všechny holky k tomu přistupují maximálně zodpovědně. Všichni vědí, o co se hraje a žijí vrcholem sezony. Držte nám palce," říká spokojeně Miroslav Kotlík.

Prachatická děvčata hrají svůj semifinálový duel s Pardubicemi v neděi 29. května od 11.30 hodin a fanoušci mohou utkání sledovat v přímém přenosu na www.tvcom.cz.