Hokejbalisté HBC Highlanders Prachatice vyhráli i druhý čtvrtfinálový zápas play off II. národní ligy ve Zlivi a nyní se již mohou soustředit na semifinále proti ŠD Písek.

HBC Zliv – HBC Prachatice 3:6 (0:1, 2:0, 1:5). Prachatičtí začali ve Zlivi výborně a již ve 2. minutě je dostal do vedení Paule. Pak však domácí svou svatyni zavřeli a ani střelecká převaha Horalů další branky nepřinesla. Naopak domácí se dvakrát prosadili ve druhé části utkání a najednou vedli 2:1 oni.

To však sebevědomí hostů nenahlodalo a ti předvedli v úvodu třetího dějství útočnou a brankovou smršť. V čase 30:30 vyrovnal Květoň, o necelou minutu později (31:29) dal třetí gól Turek, o šest vteřin později znovu Turek a v čase 31:55 dával pátou branku hostů Markytán! Po dvou minutách hry tedy bylo hotovo a poslední gól Horalů pak ve 38. minutě přidal Šaršok. Prachatičtí si tak zajistili postup do semifinále.

Zdena Blašková získala tři republikové tituly v kategorii do 18 let.
Volarská stolní tenistka Zdena Blašková vyhrála tři tituly

Béčko do akce

Po několika týdnech čekání se do hry dostane i béčko Horalů. To bylo po základní části Krajské ligy druhé a čekalo na semifinálového soupeře. Tím je Dranreb Nová Včelnice a série začíná v Prachaticích. V sobotu se hraje od 12 a v neděli pod 9.30 hodin. Vítěz této série se ve finále střetne z vítězem duelu Švantlův Dvůr Písek B – Suchdol nad Lužnicí B.