Domácí sestava byla mixem napříč týmy včetně jedné dívky. Hosté přijeli s devítkou statečných, dvě třetiny odolávali domácímu favoritu. Za úmorného vedra a zejména dusna to byl od obou týmů heroický výkon a zvlášť gólmani toho měli plné zuby. Domácí až na první třetinu, která skončila nerozhodně, měli zápas pod kontrolou. Volarské šlechtí i to, že po odchodu pro zdravotní problémy kapitána Ondry Nechutného nesložili zbraně a bojovali. Oba celky to pojaly jako přípravu na novou sezonu a lépe to vyšlo domácím.

Higlanders Prachatice – HBC Volary 9:2 (2:2, 2:0,5:0). Za volarské skórovali Nechutný a Kub. 

Po utkání představily hráčky Higlanders Prachatice Tereza Kotlíková a Kristina Štěpková poháry Mistryň republiky v hokejbalové soutěži žen za ročník 20/21. Obě slečny mají hokejbal rády a moc je baví. Tereza, která ten den hrála, dodala. "S chlapama je to lepší, alespoň dostanu víc do těla a taky se otrkám. Oni nás nutí hrát do těla i tvrdě a to mně baví. Dnes jsem si zahrála a díky klukům za to, že dnes jsem si to užila.“

Taťka Terezy Jaromír Kotlík dodal, že na přelomu září a října bude v Prachaticích zajímavý turnaj děvčat a tímto zve širokou veřejnost a hlavně zájemce i zájemkyně o hokejbal.

Autor: Ladislav Beran