První tým Horalů cestoval ke dvěma zápasům první národní ligy na hřiště soupeřů. V sobotu hostovali na HBC Svítkov Stars Pardubice. V první třetině vstřelili branku pouze domácí a o jeden gól vedli i po dvou třetinách. V té závěrečně však Prachatičtí dokázali třemi přesnými zásahy zápas otočit a po výhře 5:3 si připsali na konto tři body.

V neděli se Prachatičtí představili v Přelouči. Po čase je čekal zápas na asfaltovém povrchu a hlavně proti tvrdému soupeři, kterého doma porazili těsně 2:1. Tentokrát to nevyšlo a 2:0 zvítězil celek Přelouče. „Na asfaltu je pomalejší zpracování míčku a soupeř hraje hodně tvrdě do těla. S tím jsme se nedokázali vyrovnat,“ komentoval utkání kapitán Highlanders Jan Turek a doplnil: „Z víkendového tripu však vezeme tři body a potvrdili jsme druhé místo tabulky po podzimní části soutěže, takže spokojenost.“

První tým Horalů již nyní čeká zasloužená zimní přestávka a posléze příprava na jarní boje v základní části a pak snad i v play off. Mají vše dobře rozehrané.

Béčko Horalů ve druhé národní lize hostilo Suchdol nad Lužnicí. Po nerozhodné první třetině (1:1) v té druhé byli v zakončení přesnější hosté a před poslední patnáctiminutovkou byl stav 2:4. Ten vydržel až do konce utkání a tři body si odvezl Suchdol. Béčko Horalů tak zůstává na sedmém místě tabulky.
Céčko Horalů zajíždělo na Falcon České Budějovice a jednalo se o přímý souboj o třetí místo tabulky. V dramatickém souboji se na konci radovali z vítězství 3:2 domácí hokejbalisté.