O výsledku se rozhodlo již v prvním poločase, který domácí hráčky vyhrály 19:9.

Trenér Vladislav Jordák byl spokojený hlavně s druhým poločasem. Jihočešky nerezignovaly a bojovaly až do konce. Výsledkem byl vyhraný druhý poločas! „Cením si toho, jak holky druhou půli odehrály. Prohráli jsme o devět branek, ale s výkonem jsem spokojený,“ nešetřil chválou na adresu svých svěřenkyň kouč Vladislav Jordák.

Do konce interligy odehraje Písek ještě dva zápasy a už nyní je jasné, že do play out českých týmů půjde z nejhorší pozice.
Šestibodovou ztrátu na Veselí nad Moravou mohou písecké házenkářky smazat, před svého rivala se ale nedostanou, protože Veselí má lepší vzájemná utkání.

Zítra od 15 hodin navíc hostí Sokolky v obloukové hale Most a to bude další velmi tvrdý oříšek. Hned ve středu pak čeká Písečanky poslední interligový duel v Olomouci.

„Důležité je, že se nebude sestupovat a že tedy můžeme v klidu přemýšlet o příští sezoně, ve které bychom udělali rádi posun vpřed. Hráčky budou zase o rok zkušenější, a navíc to vypadá, že nás tentokrát nikdo neopustí,“ vidí budoucnost optimisticky šéf klubu Rudolf Žaba.

Zítra proti Mostu i ve středu v Olomouci však Písku budou chybět zraněné Michaela Boorová a Kateřina Talafousová. „Boorová si v Porubě zlomila ruku a Talafousová šlápla při tréninku na míč a má výron. Na play out už s nimi ale počítáme, protože hrát se začne až 29. dubna,“ říká Žaba, který je zároveň lékařem týmu.