V letošním roce se přihlásil velký počet dětí (třetí největší počet v historii závodů). Závodilo 127 děvčat a chlapců v 10 kategoriích ve věku od 6 do 16 let. Zúčastnilo se 7 oddílů z Jihočeského kraje a dále oddíly z Plzně, Pelhřimova a Znojma.

Za Vimperk závodilo 6 dívek. Výrazného úspěchu dosáhla Pavla Vozobulová. V kategorii „základní stupeň“ si vybojovala krásné 16. místo ze 36 závodnic. V této kategorii startovala ještě Daniela Vašicová. Její vyrovnaný výkon stačil v náročné konkurenci tentokrát na 28. příčku. Trojici doplňovala ještě Adélka Kašparová, která zabodovala nejvíce na přeskoku.

Další tři děvčata startovala v nejstarších kategoriích. A to dvě v „juniorkách B“ – Jana Krtoušová , Anna Chodorová a další Kateřina Vrábelová v kateg. „ženy B“. Jsou to již zkušené závodnice. Umí se na závod připravit a umí bojovat. Jejich zimní příprava se jim vyplatila. Anna Chodorová, která se od posledních závodů v prosinci 2013 dokázala neuvěřitelně zlepšit, si vybojovala 5. místo. Druhý nejlépe bodovaný přeskok (přemet s obratem 360 stupňů) předvedla Jana Krtoušová, která skončila těsně pod stupněm vítězů na 4. pozici. Úspěchy na prvních jarních závodech vyvrcholily 1. místem Kateřiny Vrábelové. Její sestava na akrobacii, doprovázená vhodně vybranou hudbou, byla příjemným estetickým zážitkem pro všechny diváky a zaslouženě si odvážela zlato.

Všem děvčatům patří dík za předvedené výkony, za velkou snahu a také blahopřání k pěknému umístění.

Marie Kotlíková