Vimperk měl zastoupení ve druhé nejmladší kategorii III. ligy c) a v kategorii nejstarších gymnastek II. ligy, kde se bojovalo o postup na Mistrovství ČR, které se letos uskuteční 6. prosince v Brně.

Vimperské družstvo žen předvedlo perfektní přeskoky přes stůl 125 cm vysoký a to s obraty o 180 stupňů v první i druhé fázi. Na bradlech se jim také dařilo a jejich sestavy na akrobacii byly pěkným sportovním i uměleckým zážitkem pro diváky. Janě Krtoušové se v úvodu sestavy skvěle podařilo salto vzad s obratem. Důležitý je výběr hudby a celkové choreografické zpracování. Temperamentní Anička Chodorová dokáže velice dobře vnímat hudbu a na její sestavě je to znát. Největší posilou družstva byla Kateřina Vrábelová a to i přes skutečnost, že z důvodu studia mimo Vimperk už prakticky od července netrénuje. Bylo úžasné sledovat její soustředění na kladině a perfektní provedení náročných prvků. Je na ní vidět, že má gymnastiku ráda a že už jí má i „pod kůží“. To je asi to nejdůležitější na celém sportování. Děvčata si nakonec vybojovala na krajských přeborech druhé místo a do Vimperka putují stříbrné medaile.

Mladší družstvo ve složení Pavla Vozobulová, Barbora Zdeňková a Jitka Pelešková si z Veselí nad Lužnicí odváželo diplom za 8. místo. Nejvíce bodů pro družstvo získala Pavla, které se také všechno skvěle vydařilo. I Baruška s Jitkou zaslouží pochvalu za bojovnost a snahu.

Všem děvčatům děkuji za dobrou reprezentaci a ženám blahopřeji k pěknému umístění. Poděkování patří i Miroslavu Peckovi, který mám již několik let zcela nezištně, velice ochotně, trpělivě a profesionálně zajišťuje technicky všechny hudební doprovody.

Marie Kotlíková