Talentovaná jihočeská golfistka Gabriela Roberta Vítů má za sebou sérii vynikajících výkonů. Po individuálním úspěchu na MČR žen 
v jamkové hře, které vyhrála, se jí letos daří i v týmových soutěžích. „S reprezentací do šestnácti let jsme vyhráli European Young Masters ve Švýcarsku," vrací se k turnaji, který je považován za mistrovství Evropy smíšených týmů. Startují na něm 2 chlapci a 2 dívky. „Hraje se na tři kola na rány." Český tým za sebou nechal všechny evropské golfové velmoci. Celkem startovalo 28 reprezentačních evropských týmů.

S extraligovým klubem RGC Mariánské Lázně, za který Gabriela pravidelně nastupuje už od jedenácti let, letos vyhrála extraligový titul. „Proto jsme se zúčastnili turnaje, který se hraje jako Pohár mistrů evropských zemí," dodává na adresu akce, které se uskutečnila v Bulharsku.

Výkonnost změřily hráčky ze sedmnácti nejlepších evropských ženských mistrovských klubů. „Náš tým skončil za výsledek v paru na čtvrtém místě." Hrála se tři kola na rány. „Počítaly se dva nejlepší výsledky za tým." Gabriela uhrála svá kola 72,74 a 69, celkem – 1. V individuálním hodnocení skončila na děleném sedmém místě.

Nejlepší individuální turnajový výsledek (výkon na PMEZ v Pravetsu byl prvním turnajem celkově pod par) ale Jihočeška zaznamenala na Novém hřišti u Sence. 
V Hrubé Borši zahrála na hřišti dlouhém 5 677 metrů 72, 72 a 68. Turnaj s přehledem vyhrála. Navíc v posledním kole vytvořila ženský rekord hřiště!

Rekordy hřiště drží dva. „Loni zahrála na hřišti Golfového klubu Český Krumlov čtyřiašedesát ran, to je minus sedm, je to absolutní rekord bez rozdílu pohlaví," doplňují odborníci z golfového prostředí.

Gabriela Roberta Vítů má v rozjeté sezoně opravdu napilno. Letos startovala celkově na dvaceti turnajích, kde odehrála osmapadesát soutěžních kol. Z toho 11 zápasů v jamkové hře.

„Deset jich bylo vítězných, jednou byla remíza."

Po přechodu do kategorie kadetek (15-16 let) už hraje Jihočeška všechny turnaje 
z delších odpališť.

Modrých nebo žlutých.

Délka hřiště tak je v rozmezí 5300 – 5 900 metrů.

Výsledky v letošním roce ji posunuly ve světovém amatérském žebříčku žen (WAGR) na aktuální 520. pozici. HCP si upravila na aktuální + 2,5.

V žebříčku České golfové federace žen je nyní na děleném desátém místě.

Sedmačtyřicet kol odehrála Gabriela Roberta Vítů na rány. Pod par nebo v paru hrála osmkrát, průměr ran na kolo je 76.

Letos se účastnila dvaceti turnajů, z toho osm jich bylo v zahraničí. Nejlépe zahrála na zmiňovaných turnajích v Bulharsku a ve Švýcarsku a na turnaji German Girls, kde výkonem 74,70 ( v paru) obsadila 27. příčku. Tento turnaj je považován za neoficiální ME dívek do 18ti let, takže její výkon v 15ti letech lze považovat za obrovský úspěch.