Kvůli zájmu stále mladších se kroužek rozdělil na přípravku, kterou vede Libuše Plojharová, a kategorii elévů, mladších a starších žáků pod vedením Josefa Zíky. Jeho týmy se pravidelně zúčastňují turnajů série OFL, pořádaných českobudějovickými Štíry. Využívají i příležitostí si zahrát na území prachatického okresu, ale kvůli absenci florbalu v Prachaticích se jedná jen o občasné turnaje ve Vimperku. Vedoucí oddílu Josef Zíka dokonce eviduje ve svém kroužku Martina Černého, který pravidelně dojíždí z Prachatic za florbalem do Netolic.

DDM Netolice uspořádal v uplynulém týdnu v místní sportovní hale již druhý letošní turnaj. „Cílem bylo oplatit Štírům pozvání na jimi pořádané turnaje v Hrdějovicích a v Českých Budějovicích. Chtěli jsme také umožnit rodičům našich svěřenců vidět výkony jejich dětí,“ uvedl k turnaji, který se konal ve státní svátek, Josef Zíka a pokračoval: „Z pozvaných bohužel nedorazili florbalisté z Vimperka, zúčastnilo se ale celkem pět týmů Štírů z Českých Budějovic, tým z Malont, z Vodňan a z Borku. Netolické barvy hájila tři družstva Rafanů, po jednom v každé kategorii. Jako na předchozím turnaji, tak i nyní, nastoupili exhibičně naši hokejisté.“

Za zmínku stojí, že se netoličtí florbalisté představili v nových dresech, které dávají svým barevným provedením vzpomenout na dřívější fotbalový oddíl TJ Baník Netolice. „Dresy máme hlavně díky našim sponzorům,“ doplnil J. Zíka.

Do turnaje nastoupilo celkem 12 družstev, po čtyřech týmech ve třech kategoriích. „Naši Elévové bohužel nezopakovali nedávné vítězství z Hrdějovic a gentlemansky přenechali stupně vítězů hostům. Ve finále družstvo Štírů 1 přehrálo velmi pěkně hrající Malonty. My jsme v souboji o třetí místo podlehli druhému družstvu Štírů. Tato kategorie byla poměrně rychle odehrána, protože se mohlo hrát na dvou menších hřištích současně,“ shrnul nejmladší kategorii J. Zíka.

Zajímavý byl turnaj mladších žáků, kde exhibičně nastoupili netoličtí hokejisté. „Minule hráli proti starším žákům, to bylo ale evidentně nad jejich síly. Usoudili jsme tedy, že mladší kategorie bude pro ně odpovídající. A také se to potvrdilo ve velkém derby s našimi Rafany, kdy po velkém boji a i přes nájezdy skončil duel nerozhodně,“ uvedl s úsměvem J. Zíka a doplnil: „Protože jako sponzoři nemohli zasáhnout do pořadí v turnaji, nepomohly jim ani předchozí dvě výhry nad týmy Štírů. Tuto kategorii vyhráli opět Štíři 1, naši Rafani byli druzí, třetí pak Štíři 2.“

Velmi vyrovnané souboje se ale odehrály i v kategorii starších žáků. „Naši Rafani nejdříve remizovali s Borek Bulls, poté se jim podařilo rozdílem jednoho gólu porazit Batmany z Vodňan a v posledním zápase vyhráli těsně nad Štíry 2:1. Rafani tedy se sedmi body ovládli turnaj a získali pohár za vítězství. Na druhém místě jen díky lepšímu skóre skončili Borek Bulls, bronz brali Batmani,“ shrnul turnaj nejstarší kategorie Josef Zíka..

Všichni zúčastnění obdrželi hodnotné ceny, které věnoval pořadatel turnaje, DDM Netolice. „Děkujeme také Štírům, kteří nejen svojí hrou, ale i zapůjčením mantinelů pozvedli úroveň našeho turnaje. Netolická hala ustála sto padesáti dětí, celkem se na ně přišlo podívat okolo stovky diváků,“ doplnil Josef Zíka.