Nahrávač Jihostroje České Budějovice Filip Habr si odskočil během reprezentační přestávky na beachové kurty a vedl si skvěle:
Pro vás není beachvolejbal žádnou neznámou, hrával jste na písku ještě před příchodem do Jihostroje, že?
V Ústí nás k němu přivedl pan Přikryl, který nás v juniorském věku vozil na české turnaje. Potom si nás vyhlédli Milan Džavoronok 
s Václavem Fikarem do juniorské reprezentace a ti nás naučili skutečný beach.

S kým hrajete?
Protože jsme byli tři, domluvil jsem se na dva turnaje s Honzou Hadravou, třetí turnaj si zahrál Honza s Donovanem Džavoronokem a já jsem oslovil právě Milana Moníka.

Jak se vám beachvolejbalových na turnajích dařilo?
Za dobu, co hraju se dařilo rozhodně nejvíc. Na stupně vítězů už jsem se párkrát podíval, ale ještě nikdy jsem nevyhrál.


Teď ano?
Letos se to povedlo hned dvakrát ze tří turnajů. 
S Honzou jsme nejprve vyhráli Staropramencool Cup v Uherském Hradišti. Porážku z finále nám vrátili Kufa s Bízou o týden později ve Slavkově. V opravách jsme potom narazili na brazilskou dvojici a prohráli 13:15 v tiebreaku. Poslali nás tak domů oba finalisté turnaje.

A s Milanem Moníkem?

Hráli jsme Staropramencool Cup v Praze. Smůla na los se nás držela i tam a hned první zápas jsme museli s „Hadrákem a Džávou" nastoupit proti sobě. Zápas jsme vyhráli dva nula, ale tušil jsem, že se ještě potkáme. Nakonec se nám splnilo přání, že si proti sobě zahrajeme „šestkové" finále. Skončilo stejně.