Lions mohou dohrávat sezonu v klidu, neboť účast v Kooperativa NBL pro příští ročník si zajistili již před dvěma týdny právě na palubovce Ostravy.

V pátek sice Jihočeši prohráli v Brně 85:73, mrzet je to ale zas tolik nemusí, protože na poslední Prostějov mají stále luxusní pětibodový náskok, o který již nepřijdou.

Vzhledem ke skutečnosti, že zámořští hráči již odcestovali domů, bude sestava jindřichohradeckých Lions v dnešním duelu složena především z mladších hráčů. „V dnešním utkání půjde o konečné desáté místo, naším prvotním cílem však je znovu dát prostor hráčům z lavičky,“ říká před derniérou s Ostravou trenér Lvů Karel Forejt.

Jediným cizincem, který na jihu Čech zatím zůstal, je Brit Chris Tawiah a právě on by měl dnes doplnit jinak kompletně českou sestavu.

S jindřichohradeckým dresem se v dnešním utkání rozloučí Tomáš Šustek, zkušená opora, která významnou měrou přispěla k udržení jindřichohradeckého basketbalu mezi českou elitou. Přeje si, aby na poslední zápas přišlo co nejvíc diváků. „Snad nás fanoušci podpoří. Za nás hráče mohu říct, že pro výhru uděláme všechno. Zápas bude jistě zajímavý i tím, že z cizinců máme mezi sebou už jen Chrise,“ zve fanoušky do haly Tomáš Šustek.

Dnešní poslední zápas s Ostravou začíná v 18 hodin. Závěrečným zápasem skupiny play out bude páteční duel Prostějova a Brna.

Hraje se také semifinále play off. Druhými duely pokračují série Nymburk – Opava a Pardubice – Děčín.