Mezi mosty města České Budějovice, takový je oficiální název prvního ročníku plaveckých závodů, které pořádají Koh-i-noor České Budějovice ve spolupráci s Plaváním České Budějovice.

Centrum závodu, který je součástí domácí pohárové soutěže, bude na Sokolském ostrově u soutoku Malše a Vltavy. „Nikde jinde v republice se neplave přímo ve městě,“ upozorňuje předsedkyně pořádajícího KINu Eva Šmausová.

Na start se postaví kompletní česká vytrvalecká špička a největší hvězdou bude bezpochyby náš současný zřejmě nejlepší plavec Jan Micka, jenž se dálkovému plavání s oblibou věnuje. Chybět nebude ani početná skupina domácích závodníků z pořádajících klubů.

V neděli se poběží tradiční netolické dostihy.
V neděli se na závodišti u zámku Kratochvíle poběží tradiční Netolické dostihy

Plavat budou muži, ženy, dorost, kadeti, kategorie masters (1, 3 a 5 km) a starší i mladší žactvo (1 a 3 km). Vypsán je také veřejný závod na jeden kilometr. Start a cíl bude v prostoru slepého ramene Malše. Pro tratě 1 a 3 kilometry bude pro závodníky připraven 1000 metrů dlouhý okruh, pětikilometrový závod se uskuteční na okruhu dlouhém 1666 metrů.

Program začíná v 10:30 závodem všech kategorií na pět kilometrů. Ve 12:30 bude odstartován kilometr a na závěr se ve 13:30 představí závodníci na trati tři kilometry. V 15:30 se uskuteční vyhlášení výsledků.

„Plavání v Budějovicích slavilo před rokem sto let, ale kvůli covidu jsme závody připravit nemohli. Jsme rádi, že se nám to podařilo letos. Uspořádat podobnou akci přímo v centru města není nic jednoduchého, ale povedlo se a zveme širokou veřejnost,“ vzkazuje hlavní organizátorka Eva Šmausová.