Třicátý ročník borovanského nohejbalového turnaje  trojic přilákal kvalitní účast. Diváci nadšeně aplaudovali výměnám, které předváděli i ligoví hráči. „Počasí vyšlo skvěle, byla to paráda," pochvaloval si ředitel turnaje Jaroslav Vávra.
Nohejbal patří na jihu Čech k tradičním sportům, Borovany bývají považovány za jednu z bašt tohoto sportu.
Organizátorům letošního ročníku nezamotala hlavu ani večerní letní vydatná bouřka, která se prohnala nad Jihočeským krajem.
„Naopak, krásně nám zakropila kurty."
Do Borovan dorazilo na tradiční nohejbalové měření sil dvanáct týmů, které byly rozděleny do dvou šestičlenných skupin. Dál už se bojovalo přímo o umístění. „Účast byla opravdu pěkná," pokyvovali hlavou zkušení pořadatelé, kteří zápasy rozmístili na dva perfektně připravené kurty.
Po soubojích každý s každým ve skupině se odehrály konečné boje o umístění.
V dramatickém finále skončily všechny tři sety 10:6.
Z vítězství se v jubilejním  třicátém ročníku radoval tým, který se pro  borovanský turnaj pojmenoval Vrbeňáci.
„Úroveň byla vynikající,  diváci byli nadšení, podle mne to co do kvality a sportovní úrovně byl nejvydařenější ročník ze všech předchozích," konstatoval ředitel turnaje Jaroslav Vávra.
Třicátý ročník už je minulostí, pořadatelé v Borovanech ale připustili, že už  se v kuloárech mluvilo i o dalším pokračování. „Jedenatřicátý ročník pravděpodobně bude," přikyvoval Jaroslav Vávra.