Zizana Šafářová v cíli SP v USA.Zizana Šafářová v cíli SP v USA.Zdroj: Michal Červený, michalcerveny.comV americkém lyžařském středisku Snowshoe v západní Virginii se konal další ze závodů světového poháru horských kol. Vydala se sem i minivýprava týmu ROUVY Specialized. Po týdenní aklimatizaci nastoupila Zuzana Šafářová a Jan Sáska na start nedělního závodu žen a mužů do 23 let. 

V závodě žen si Zuzana vylepšila své dosavadní maximum a dojela na vynikajícím 12. místě. Po začátku, kdy se pohybovala okolo 15. místa, dokázala v posledním kole zrychlit a osmým časem kola se dostala na konečné 12. místo v cíli. V celkovém pořadí světového poháru tak figuruje na 23. místě. 

Jan Sáska na trati SP v USA.Jan Sáska na trati SP v USA.Zdroj: Michal Červený, michalcerveny.comStejně tak v závodě mužů dosáhl na své dosavadní maximum Honza Sáska a dostal se dokonce do první desítky, když měl výbornou druhou polovinu závodu a dojel na vynikajícím 8. místě. To ho posunulo v celkovém pořadí světového poháru na 19. místo. 

Celý tým se přesouvá do dějiště dalšího světového poháru který se jede další víkend v kanadském Mont Saint Anne v provincii Quebec.

Autor: Jiří Lutovský, trenér