Basketbalistky nejprve odkládaly utkání se ZVVZ USK Praha. „To bylo na žádost soupeřek z hlavního města,“ uvedl tiskový mluvčí BK Strakonice Petr Martínek. Následně měly odcestovat k dalšímu duelu do Trutnova, ale z důvodu kontaktu dvou hráček s pozitivní osobou na Covid 19 tentokrát žádaly odklad strakonické hráčky. „Soupeřky z Trutnova nám vyšly vstříc a zápas se odkládá na 13. ledna,“ dodal k dalšímu odloženému zápasu Petr Martínek. Ale ani to nebylo vše, minulý týden musel být odložen i domácí zápas s KP Brno. „Z důvodu pozitivního vzorku na Covid 19 byla na náš tým uvalena karanténa,“ vysvětlil odložení i třetího utkání v řadě trenér extraligového celku Petr Martínek. Nyní by se však již měly hráčky vrátit zpět k basketbalu.

„Všechny hráčky našeho kádru jsou zdravé. V pondělí a úterý před Vánocemi se po karanténě vracíme na palubovku a absolvujeme tréninky,“ informoval o současné situaci Petr Martínek a doplnil: „Po Vánocích se sejdeme již v neděli 27. prosince, abychom se co nejlépe připravili na důležité extraligové boje.“

A jak bude vypadat zápasový program strakonických basketbalistek? Pod mistrovské koše se vrátí již 30. prosince. „Den před Silvestrem odehrajeme od 14 hodin odložené utkání s KP Brno. Další utkání nás čekají po Novém roce. Hned v neděli 3. ledna přivítáme na domácí palubovce mistrovský celek ZVVZ USK Praha. Hned ve středu od 18 hodin přivítáme SBŠ Ostrava a v sobotu 9. ledna nastoupíme na hřišti Slovanky, kterou jsme doma na začátku prosince porazili,“ doplnil k nejbližšímu našlapanému programu strakonického celku Petr Martínek.

Zápasy se stále ještě budou hrát bez diváků, ale fanoušci BK Strakonice nemusejí zoufat. Svůj celek mohou vidět z přímého přenosu ve všech zápasech. „Utkání mohou fanoušci sledovat na www.tvcom.cz,“ vzkazuje příznivcům strakonického basketbalu Petr Martínek.