BK Vimperk – BK Tábor „B“ 67:46 (34:20). Hosté přijeli k zápasu pouze v šesti hráčích. Důležité bylo nepodcenit začátek utkání a přistoupit k němu se vší vážností. A tak domácí k utkání také přistoupili. Dobře bránili, vyráželi do rychlých protiútoků a dařilo se jim také v postupném útoku. Za čtyři minuty hry byl stav 10:0. Až poté hosté vstřelili svůj první koš. Vimperští celou první čtvrtinu pokračovali v nastoleném trendu a výsledek byl jasný – 21:6. Ve druhé čtvrtině začali hosté úspěšným tříbodovým košem, nicméně domácí pokračovali v koncentrovaném výkonu a v 17. minutě byl stav 34:13. Bohužel poté domácí polevili a Táborští korigovali stav zápasu sedmi body v řadě. Poločasový stav byl 34:20.

Začátek třetí čtvrtiny Vimperským nevyšel. Sice vstřelili první koš, nicméně poté jim zvlhl střelecký prach a hosté se naopak několika trestnými hody a vstřelenou trojkou ve 24. minutě nebezpečně přiblížili na rozdíl devíti bodů – 38:29. Poté se Vimperští přeci jen vzpamatovali, vrátili se ke své hře, zlepšili především obranu a zbytek čtvrtiny ovládli 9:2. Stav po třech čtvrtinách tak byl 47:31. Náskok se sice zdál dostatečný, nicméně opatrnost byla stále na místě. Domácí ale závěrečnou čtvrtinu odehráli stále plně koncentrovaní a měli jen kratší výpadek v její polovině, kdy dali hosté osm bodů v řadě.

Utkání rozhodl nástup do utkání a širší rotace domácích hráčů. Po většinu utkání také fungovala hra obrany. Přesto bylo v utkání na obou stranách mnoho ztrát a nevyužitých příležitostí.

Body BK Vimperk: Sitár 17 (1 trojka), Doule 17, Susol 12, Gála 6, Vácha 6, Janda 5 (1), Koudelka 2, Žampach 2, dále nastoupili Kautman a Sládek. Trestné hody 7/5.

BK Vimperk – BK Pelhřimov 60:65 (31:33). V neděli přibyl mezi nehrající hráče T. Janda. Bylo zřejmé, že zápas bude mnohem složitější a to se také potvrdilo. Hosté přijeli i s jejich „těžkotonážním“ duem Kubiska – Fiala. Na rozehrávce pak hraje nestárnoucí a letos opravdu skvěle hrající Rizák. Úvod utkání sice domácí začali dvěma body, ale poté se ukázalo jedno z velkých nebezpečí pelhřimovských, dvě úspěšné tříbodové střely. Domácí se ale nenechali zlomit. Zlepšili obranu, mezi třetí a sedmou minutou dovolili hostům jen jeden bod a otočili vývoj skóre na 13:7. Hosté se ale do závěru čtvrtiny přeci jen začali prosazovat a výsledkem byl stav první čtvrtiny 17:14. Druhá čtvrtina opět zahájila úspěšnou tříbodovou střelou hostů. Utkání poté bylo více bojovné, než krásné. Hosté se snažili využívat své podkošové hráče. Domácí kontrovali střelbou ze střední vzdálenosti a nájezdy. Bohužel poslední minuta této čtvrtiny lépe vyšla hostům, kteří tak získali poločasové vedení – 31:33.

Podobný styl basketbalu pokračoval také ve třetí čtvrtině. Vimperští ale přeci jen lépe zakončovali své útoky, což znamenalo 23 nastřílených bodů v této čtvrtině a stav na jejím konci 54:50 pro domácí. Také začátek poslední desetiminutovky se domácím vydařil a na začátku 33. minuty se dostali do vedení 58:51. To byl také největší bodový rozdíl v utkání z pohledu obou týmů. Bohužel poté přišla minuta hrůzy. Domácí ztratili několik míčů a těžko budovaný náskok šesti rychle obdrženými body téměř ihned promrhali. Poté sice zastavili „krvácení“ proměněným útokem, ale bohužel to byl poslední vstřelený koš. A to byla teprve 35. minuta utkání. Hosté poté velmi výrazně přitvrdili v obraně a domácí se nedokázali dostat k dobrým pozicím. Přesto jejich dobrá obrana dávala ještě naději na úspěch. Ještě na začátku 38. minuty byl stav 60:60. Hosté se poté dostali do tříbodového vedení. Vimperští přesto měli šance na snížení a snad i otočení skóre. F. Doule ale bohužel neproměnil jasnou pozici zpod koše a domácím nezbylo, než takticky faulovat. Pelhřimovští už si závěr zkušeně pohlídali.

Nedělní utkání bylo dobře rozehrané. Bohužel se ukázala nevyrovnanost ve hře domácích. Po několika vynikajících minutách přijde výpadek, který pak vimperské stojí celé utkání. Dále je třeba zmínit velmi špatné řešení protiútoků, kdy místo snadného koše Vimperští ani nezakončili. O střelbě z dálky nemá smysl ani hovořit, čísla úspěšných tříbodových pokusů zní jasně – 2:6. Faktor hrála také únava hráčů, M. Sitár hrál celé utkání po několikadenních žaludečních potížích, které nedovolily R. Klímkovi ani nastoupit. Přesto vítězství bylo reálné a o to více porážka mrzí.

Body BK Vimperk: Doule 20, Susol 18, Sitár 11 (2 trojky), Koudelka 7, Vácha 4, dále nastoupili Gála a Sládek.

Vimperští se po těchto zápasech dostali v tabulce na 5. místo bod za béčko Písku.

Marian Sitár