Mezi asi čtyřmi stovkami cestujících se nacházel i jednatřicetiletý Josef Havel. „Prudké brzdění mi přišlo podezřelé, protože to bylo jiné, než když vlak zpomaluje například na signál stůj,“ popsal dojmy. Průvodčí podle jeho slov pasažéry potom informovala, že někdo skočil pod vlak.

Vlak zastavil v zatáčce na vyvýšeném místě. „V kupé bylo hrozné horko, a tak jsem se rozhodl vystoupit,“ sdělil své počínání. Na místo dorazily v několika minutách záchranné složky.

Tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů dodala, že osoba srážku na mostě nad Chotovinským potokem nepřežila. „Táborští profesionální hasiči zajistili místo nehody jak proti provozu na železnici, tak proti vstupu nepovolaných osob. Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Část z nich opustila vlak a vyhledala si náhradní dopravu,“ upřesnila.

Ilustrační foto.
Senior zemřel po pádu z kola

Josef Havel jezdí vlakem pravidelně za rodinou. „Překvapilo mě, že v případě této nemilé události, byli k sobě lidé milí a pomáhali si. Domů do Lomnice nad Lužnicí jsem se dostal za pomoci spolucestujícího s dvouhodinovým zpozděním,“ uvedl konec příběhu.

Dle tiskového mluvčího Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marka Illiaše byl přistaven náhradní vlak a hasiči do něj pomocí lávky evakuovali zbylých 107 osob i se svými zavazadly a koly. "Cestující byli evakuováni pomocí hasičů SŽDC do nejbližšího možného vlaku. Za cestující odpovídá dopravce a ten i rozhodne o způsobu, jakým se o ně postará," upřesnil.