Policisté, záchranka a hasiči vyjížděli v úterý po páté hodině ranní k vážné dopravní nehodě na Českokrumlovsku.

Na silnici I/39 u odbočky na Šebanov, v katastru obce Hořice na Šumavě, se srazila tři osobní vozidla. Fiat Marea a dvě Škody Fabia. Při srážce utrpěly zranění tři osoby. Třiadvacetiletý řidič Fiatu byl s těžkým zraněním transportován vrtulníkem letecké záchranné služby na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice. Další dvě osoby se zranily lehce.

"Dle prvotních informací řidič osobního vozu Fiat Marea jel ve směru od Českého Krumlova a z dosud nezjištěných příčin pravděpodobně přejel na rovném a přehledném úseku do protisměru," popsala mluvčí policie Lenka Pokorná.

Tlaková vlna po výbuchu plynu v kotli vyrazila okna kotelny na Plešivci.
Tlaková vlna po výbuchu kotle vysklila plešiveckou kotelnu

"Tam se čelně střetl s právě projíždějícím osobním vozidlem Škoda Fabia, které řídil dvacetiletý řidič. S ním v autě cestovala čtyřicetiletá spolujezdkyně." Oba utrpěli blíže nezjištěná zranění. Po ošetření je zdravotníci záchranky transportovali do českokrumlovské nemocnice. 

"Za vozidlem Fiat jel osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který pravděpodobně nestačil na nečekanou situaci zareagovat a narazil do zadní části vozidla Fiat," pokračovala v líčení události Lenka Pokorná. 

Vozovka byla od páté hodiny ranní do tři čtvrtě na sedm zcela neprůjezdná, pak policisté řídili provoz kyvadlově. Krátce po osmé hodině ranní byl provoz opět obnoven. 

Celková škoda byla odhadnuta na 130 tisíc korun.

Požár rodinného domu v Čimelicích.
V Čimelicích při požáru rodinného domu uhořely dvě osoby

Mluvčí policie doplnila: "Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů. Test na přítomnost alkoholu u řidičů škodovek byl negativní. Zda i těžce zraněný řidič nebyl pod vlivem alkoholu, prokáží krevní testy odebrané v českobudějovické nemocnici."