Zraněného muže uložili trhovosvinenští záchranáři do vakuové matrace a na traumacentrum českobudějovické nemocnice ho dopravil vrtulník.

K obdobné nehodě došlo rovněž ve středu u Řemíčova na Táborsku. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo 29letého muže zaklíněného pod traktorem vyprostit. Lékař záchranky u něj zjistil závažné poranění v oblasti břicha a pánve - jeho stav byl velmi vážný. Vrtulníkem byl transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice.

U Žárovné došlo k nehodě, kdy řidič vypadl z traktoru a ten jej následně přejel.
Traktorista byl letecky transportován do nemocnice

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obcí Mladá Vožice a Řemíčov. Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů bylo ohlášeno, že se na poli nedaleko místní komunikace při vyproštění jiného traktoru převrátil traktor a pod ním zůstal zaklíněný řidič. Když na místo nehody přijeli táborští profesionálově, zasahovala zde v tu dobu již záchranka, vožická dobrovolná jednotka a v blízkosti již usednul vrtulník letecké záchranné služby. "Zdravotníkům se podařilo zraněného traktoristu vyprostit ještě před příjezdem hasičů. Okamžitě byl lékařem stabilizován a táborští a vožičtí hasiči pomohli s jeho naložením do vrtulníku,! popsala Vendula Matějů.

Ilustrační foto.
Muž vypadl z traktoru a spadl pod jedoucí vlek

Dobrovolní hasiči z Mladé Vožice za využití dalšího traktoru z vožického zemědělského družstva navijáky zajistili oba stroje nejprve proti dalšímu pohybu, následně převrácený traktor vrátili na kola a oba pak vyprostili ze stráně.

Ilustrační foto
Zemědělec utrpěl vážný úraz, přimáčkl ho traktor

Drobný únik provozních kapalin hasiči jímali do záchytné nádoby. 

Za poslední týden došlo v kraji ke třem podobným nehodám, neboť v pátek zemřel pod převráceným nakladačem 57letý muž.

Páteční střet vlaku s traktorem.
Traktor se střetl s vlakem