Na silnici II/141 z Prachatic do Volar za odbočkou na Křišťanovice směrem od Blažejovic na Libínské Sedlo se v pátek 25. května kolem půl desáté dopoledne střetlo nákladní auto se Škodou Felicia. Na místo nehody okamžitě vyjely složky integrovaného záchranného systému.

Do sedmi hodin večer bude blokovat nehoda silnici z Prachatic na Volary v "americké" zatáčce.
Řidiči pozor: V "americké" zatáčce je nehoda, jezdí se kyvadlově

Škodovku podle Martiny Joklové, mluvčí prachatické policie, řídila žena a mezi spolucestujícími bylo malé dítě. „Rozsah jejich zranění zatím neznáme, ale pro zraněnou ženu a dítě letěl záchranářský vrtulník,“ upřesnila. Dalšího účastníka nehody převezla do nemocnice v Prachaticích sanitka. Ani k jeho stavu policie zatím nechce vyjadřovat.

Podle svědků dnešní dopolední nehody by mohl být na vině řidič třetího auta, který předjížděl kamion. Ke střetu s třetím autem ovšem nedošlo. Žena za volantem Škody Felicia pak strhla volant vpravo na krajnici, odkud byla vymrštěna do protisměru, kde se střetla s protijedoucím předjížděným kamionem. Policisté jsou stále na místě a nehodu vyšetřují, ještě kolem třetí hodiny odpoledne byl provoz na silnici řízen kyvadlově. Ke zranění řidiče nákladního auta nedošlo. Dechová zkouška u řidičů měla negativní výsledek. Škoda na vozidlech je předběžným odhadem vyčíslena na 130 000 korun.

Dopravní policisté ústy Martiny Joklové žádají případné svědky, kteří mezi 9.15 až 09.45 hodi v pátek 25. května projížděli úsekem Prachatice - Volary, po silnici II. třídy číslo 141, aby se ozvali. "Mohou nám poskytnout informace v podobě osobního svědectví či kamerových záznamů k podezřelému osobnímu vozidlu, jehož řidič svou bezohlednou jízdou mohl ohrožovat i ostatní účastníky silničního provozu. "Informace, prosím, neprodleně předejte dopravním policistům prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme," uzavřela policejní mluvčí.