Dopravní policisté vyjížděli v sobotu po čtvrté hodině ranní k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici ve směru jízdy Strážný – Hliniště.

Podle slov Martiny Joklové, policejní tiskové mluvčí, je ze zavinění dopravní nehody podezřelý řidič osobního automobilu Peugeot s mezinárodní poznávací značkou. Ten podle policistů nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám. Na namrzlé komunikaci v mírné pravotočivé zatáčce dostal smyk, přejel s vozidlem do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním automobilem Ford.

„Po srážce bylo vozidlo Peugeot odraženo na silniční svodidla. Při dopravní nehodě utrpěla spolujezdkyně z vozidla Peugeot těžká zranění, kterým v nemocnici přes veškerou péči záchranářů bohužel podlehla. Stala se tak již 60. obětí na jihočeských silnicích. S vážným zraněním byly do nemocnice převáženy také dvě děti z vozidla Peugeot, řidič utrpěl zranění lehké. Řidička z vozidla Ford utrpěla rovněž těžká zranění,“ přiblížila Martina Joklová se slovy, že alkohol byl u obou řidičů vyloučen.

Ilustrační foto
Prachaticko zasypal sníh

Hmotná škoda na vozidle Peugeot je odhadem 70 000 korun, na vozidle Ford zhruba 80 000 korun a na silničních svodidlech okolo 10 000 korun. Dopravní nehodou se dále budou zabývat prachatičtí kriminalisté.

Dopravní policisté opětovně nabádají všechny řidiče k větší obezřetnosti a opatrnosti, a to obzvlášť na současných namrzlých a zasněžených komunikacích. Méně zkušení řidiči by měli zvažovat, zda je vůbec nutné, za ztížených silničních podmínek, vyjíždět.