Prachatičtí kriminalisté pročesávali řeku a břehy řeky Blanice, pohřešovanou ženu se ale najít nepodařilo. Dnes probíhala kvůli pohřešované 47leté ženě z Husince, po které se pátrá od 1. června 2013, rozsáhlá pátrací akce. Do akce bylo zapojeno na tři desítky prachatických kriminalistů a policistů z obvodních oddělení, dále policisté ze zásahové jednotky na člunu a policejní kynolog se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání lidských ostatků. Policisté se zaměřili na prohledávání řeky Blanice a jejího okolí v úseku mezi obcemi Husinec a Strunkovice nad Blanicí. Během akce se však pohřešovanou ženu najít nepodařilo a pátrání po ženě tedy stále trvá

Dnes proto policisté se psy pročesávali okolí řeky Blanice od Husince do Strunkovic nad Blanicí. Prachatická policejní mluvčí Martina Joklová před několika minutami potvrdila, že pátrání po pohřešované ženě, zatím nepřineslo žádný výsledek. 

Pohřešovaná Jindřiška Šíslová je štíhlé, 170 centimetrů vysoké, výrazně hubené postavy, má blond vlasy. S ohledem na zdravotní stav hůře chodí a její chůze zdánlivě připomíná vrávorání. Podle informací měla mít v době odchodu z domu na sobě jen domácí oblečení, tepláky a mikinu.

Zmizení své ženy oznámil v sobotu 1. června ráno její manžel. Podle policejních informací se měla pohřešovaná žena kolem jedné hodiny ranní rozhodnout, že si dojde koupit cigarety.

Pátrání se rozjelo v sobotu 1. června v době, kdy Prachaticko zasáhly povodně, ale až do současné doby se Jindřišku Šíslovou najít nepodařilo.