Ten by naopak mohl být příkladem rčení, že se tak dlouho chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Muž už si od prachatických policistů vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. A nebude to jediný vroubek, který bude muset vysvětlovat.


Podezřelý muž totiž řídil v sobotu před třiadvacátou hodinou osobní vozidlo Audi po místní komunikaci v uzavřené části obce Ktiš, část Tisovka. „V uvedeném místě muž nezvládl řízení a narazil do osobního vozidla Škoda Octavia," popsala událost policejní mluvčí Martina Joklová. Smolný večer tím pro muže teprve začal, protože nabourané vozidlo patřilo Policii ČR. „Policisté viděli, jak se na ně vozidlo řítí, tak se uhnuli, co nejvíce k okraji komunikace a zastavili. Řidiči se jim však přesto nepodařilo vyhnout a ten do jejich vozidla narazil," dodal mluvčí s tím, že žádný z účastníků nehody naštěstí nebyl zraněn.


Následovalo logicky to, co muselo, tedy dechová zkouška. A ta rozhodně ve prospěch viníka nehovořila. „Policisté řidiči na místě naměřili téměř tři promile alkoholu v dechu," doplnila Martina Joklová.


Aby toho nebylo málo, lustrací policisté navíc zjistili, že muž ani nevlastní řidičský průkaz. „Kromě trestného činu se tedy muž dopustil přestupku, který budou policisté oznamovat k projednání do správního řízení. Tam podezřelému hrozí pokuta ve výši 20 000 až 25 000 tisíc korun a zákaz řízení na jeden až dva roky," upřesnila policejní mluvčí.


Hmotná škoda na vozidlech činí odhadem 21 000 korun. Další prověřování provádějí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se muž bude ze svého protiprávního jednání v brzké době také zodpovídat před soudem.