Jak uvedl tiskový mluvčí policie Daniel Vítek, byl na komunikaci v úrovni obce Pňovičky kvůli práci na silnici sveden provoz do jednoho jízdního pruhu. „Z dosud nezjištěných důvodů vjel řidič nákladního vozidla do levého jízdního pruhu, kde se pohybovali pracovníci opravující svodidla,“ upřesnil s tím, že následně došlo ke střetu kamionu se čtyřmi osobami. Kamion nezastavila ani jejich odstavená pracovní dodávka včetně druhého nákladního vozu, který přepravoval stavební materiál.

ZASAHOVAL I VRTULNÍK

K nehodě vyjížděly všechny složky záchranného integrovaného systému. Podle tiskového mluvčího profesionálních hasičů Ústeckého kraje Lukáše Marvana k místu operační středisko vyslalo dvě jednotky hasičů včetně vrtulníku letecké záchranné služby. "Hasiči zajistili místo nehody, pomohli s naložením zraněného do vrtulníku, poskytli zástěnu, asistovali s naložením havarovaných vozů na odtah a na závěr uklidili celé místo nehody," popsal práci zasahujících hasičů.

Tragická nehoda kamionu a dodávky u Tuchlova.
Při nehodě u Tuchlova na Teplicku zemřeli tři pracovníci údržby silnic

Informace upřesnil mluvčí zdravotnické záchranné služby Prokop Voleník. „Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem a zemřela hned na místě. Další dva muže s velmi vážnými zraněními záchranáři resuscitovali a i přes jejich velkou snahu se je bohužel nepodařilo zachránit,“ doplnil mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

ČTVRTÝ PŘEŽIL

Čtvrtý zaměstnanec společnosti zabývající se dopravním značením napříč republikou sídlící v Plané nad Lužnicí utrpěl středně vážná zranění a nyní je v nemocniční péči. Sanitka přepravila do zdravotnického zařízení také řidiče kamionu, který následkem nehody utrpěl traumatický šok.

U Mladé Vožice skončil traktor v rybníku.
VIDEO: U Mladé Vožice skončil traktor s nákladem klád v rybníce

Kvůli zásahu byl tah uzavřen v obou směrem téměř dvě hodiny, postupně byl obnoven provoz ve směru na Bílinu a po 17. hodině po odstranění následků kolize také druhý směr na Teplice. Příčina a další okolnosti jsou podle policejního mluvčího Daniela Vítka předmětem dalšího šetření.