"Policisté na místě řídí dopravu, místo je průjezdné s maximální opatrností kyvadlově," informovala mluvčí policistů Štěpánka Schwarzová.

Podle jejích slov se u křižovatky z obou směrů tvoří kolony. Policisté proto doporučují řidičům, aby se místu vyhnuli. Omezení provozu potrvá nejméně do večerních hodin.

Mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová uvedla: "Na křižovatce mezi Lety a Horosedly na Písecku došlo k dopravní nehodě 3 kamionů. Podle prvotních informací měl zůstat jeden z účastníků nehody zaklíněn, což se nepotvrdilo. Zdravotnické operační středisko vyslalo okamžitě dvě pozemní posádky RZP a jednu posádku s lékařem, k nehodě vzlétl i vrtulník LZS JčK, který byl z místa nehody odvolán. Záchranáři na místě ošetřili tři lehce zraněné osoby, z nichž dva byli cizí státní příslušníci. Všichni zranění byli následně k další péči transportováni pozemními posádkami na úrazové oddělení písecké nemocnice."

"Konkrétně na křížení silnic č. 1/4 a 1/19 se střetly 3 nákladní automobily. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že k nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič kamionu cizí státní příslušnosti jel ve směru od Orlíku a na křižovatce nedal přednost řidiči nákladního vozidla, které přijíždělo zleva od Písku. Došlo ke střetu, při kterém byla vozidla vymrštěna do protisměru, kde právě projížděl ve směru od Prahy další nákladní automobil, který řídil rovněž cizinec. Při nehodě byli dva řidiči zraněni. Policisté u všech třech řidičů provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem," doplnila později policejní mluvčí.