Dopravní policisté vyjížděli včera po půl deváté večer k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II/145 ve směru jízdy Šumavské Hoštice - Vimperk. "Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla VW Golf, který nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu zasněžené komunikace, na které dostal s vozidlem smyk, vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do stromu a následně se s vozidlem převrátil na střechu," uvedla k nehodě policejní tisková mluvčí Martina Joklová.

Po smyku na kluzké vozovce skončil řidič s golfem mimo silnici.Zdroj: Policie ČRPři dopravní nehodě došlo k přesně nezjištěným zraněním řidiče a jeho spolujedoucího, kteří byli převezeni do nemocnice. "Alkohol u řidiče byl negativní, hmotná škoda na vozidle je odhadem dvacet tisíc korun," doplnila.

A kluzko bylo na silnicích také dnes ráno. Přesvědčila se o tom i řidička osobního vozu. "Také ona nezvládla řízení osobního vozidla. Na silnici v katastru obce Dub dostala s vozidlem smyk, vyjela mimo vozovku a skončila převrácená na střeše v poli. Byla převezena na ošetření do nemocnice," dodala Martina Joklová.

Řízení na kluzké vozovce dělalo problémy také řidičům přímo v Prachaticích. Svědčí o tom další dnešní nehoda. "Řidič vozidla Škoda Yetty v Prachaticích v ulici Na Vyhlídce dostal s vozidlem smyk a narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Felicia. Alkohol u byl řidičů negativní. Hmotná škoda na vozidlech odhadem přáshla sto tisíc korun," uzavřela policejní mluvčí.