Podle policejní mluvčí Štěpánky Schwarzové ve 14.22 hodin řidič (1967) osobního auta pravděpodobně nerespektoval výstražnou světelnou signalizaci a vjel na přejezd, když tudy projížděl osobní vlak jedoucí od Českého Krumlova na Budějovice.

"V autě cestovaly tři osoby, z toho dvě nezletilé. Všichni tři utrpěli zranění a skončili v nemocnici. Jedna z nezletilých osob byla převezena leteckou záchrannou službou," uvedla Štěpánka Schwarzová.

Tragický střet motocyklisty s osobním autem v Újezdu u Vodňan.
Po střetu s autem u Vodňan zemřel mladý motocyklista

K nehodě byly okamžitě vyslány dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci, jedna posádka s lékařem a vrtulník Leletecké záchranné služby Jihočeského kraje. Na výpomoc podle mluvčí záchranky Zuzany Fajtlové vzletěl také vrtulník LZS Plzeňského kraje, který ale mohl být odvolán a na místo nedoletěl.

"Na místě záchranáři ošetřovali tři zraněné osoby. Muž musel být v rámci poskytnutí akutní přednemocniční péče napojen na umělou plicní ventilaci a ze závažnými mnohačetnými poraněními převezen ve stabilním stavu na anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice České Budějovice. Další dvě zraněné osoby jsou nezletilé, proto s ohledem na věk nemůžeme poskytnou bližší informace o jejich zdravotním stavu," uvedla Zuzana Fajtlová.

Doplnila, že ve vlaku cestovalo zhruba 45 lidí. Nikdo se nezranil. Provoz na železnici bude podle informací Českých drah v úseku Zlatá Koruna – Křemže odhadem do 17. hodiny přerušen.

Přesné příčiny a okolnosti této nehody jsou předmětem šetření českokrumlovských dopravních policistů a kriminalistů.

Ozvala se rána, zvedl se mrak prachu a pak se objevilo auto smýknuté vedle železniční trati – tak vesměs popisovali lidé z okolí okamžik nehody, kdy osobní automobil vjel v pátek odpoledne na železniční přejezd v Holubově ve chvíli, kdy přijížděl osobní vlak od Třísova.

„Stál jsem na okraji vagonu,“ vyprávěl jeden z 45 cestujících vlaku Jan Novotný z Českého Krumlova. „Díval jsem se z okna, vždy při projíždění Holubovem koukám na hřiště jako bývalý fotbalista. Ucítil jsem, jak vlak zabrzdil, zaprášilo se a pak jsem spatřil, jak od vlaku odlétá auto. Ještě předtím jsem jako bývalý nádražák věděl, že se něco stalo.“

Lidé k havarovanému automobilu běželi a hned přivolali pomoc. „Všichni cestující jsou nezraněni, vlaková doprava je prozatím pozastavena. U řidiče vlaku nebylo zjištěno požití alkoholu,“ uvedla na místě Štěpánka Schwarzová.

Cestující posléze dál pokračovali náhradní autobusovou dopravou.

"Ve vozidle jel také malý bílý pes, pravděpodobně zraněný, který po nehodě utekl a dosud se nepodařilo jej odchytit. V případě, že byste tohoto psa viděli, kontaktujte, prosím, starostu obce Holubov, tel:  602 305 953 nebo linku 158," vyzývá mluvčí policie.