Na konstrukci pásového dopravníku byla postava a rozjela se záchranná akce,“ popsala první okamžiky záchranné akce policistů prachatická tisková mluvčí Martina Joklová.

Muž se snažil oběsit na ocelovém laně, policisté jej nadlehčovali, než jim na pomoc přijeli i strážníci městské policie. Policistům se podařilo k muži vylézt a dostat ho z několikametrové výšky po rozvázání ocelového lana na zem, kde mu poskytovali první pomoc až do doby, než na místo dorazili záchranáři. „Vůbec jsem nad tím, do jaké výšky musíme vylézt, nepřemýšlel. Jednal jsem instinktivně, hlavní bylo muže co nejrychleji odvázat, na přemýšlení o něčem jiném nebyl čas,“ říká policista Pavel Brandejský, který na místě zasahoval s kolegou Pavlem Mrázem. Podle informací Deníku muž skončil na ARO českobudějovické nemocnice.

Podle ředitele prachatické městské policie se zdaleka nejedná o první případ pokusu o sebevraždu, u něhož strážníci asistovali. „Případy, kdy se někdo snažil oběsit, jsme v minulosti měli asi dva. Obecně vzato ale pokusů o sebevraždu bylo mnohem více. V úterý z našich strážníků na vlakovém nádraží zasahovali Mirko Hrala a David Svoboda,“ poznamenal Ivo Novotný.