Před 15. hodinou přijal operační důstojník na lince tísňového volání 158 oznámení o dopravní nehodě na zpevněné cestě mezi obcemi Chlumec a Purkarec, v turistické oblasti Rachačky. Zde se měla podle policejního mluvčího Milana Bajcury převrátit čtyřkolka. A mladý řidič po pádu skončil v bezvědomí.

Na místo vyjížděla pozemní posádka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje s podporou Letecké záchranné služby. Operační důstojník na místo vyslal nejbližší policejní hlídku z obvodního oddělení Týn nad Vltavou, dále hlídku z obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou a dopravní policisty.

Policie naháněla po Českých Budějovicích opilého řidiče.
Jako z akčního filmu. Policie v ulicích Budějovic naháněla opilého řidiče

"Při dojezdu první policejní hlídky na místě již zasahovali zdravotníci, kteří mladíkovi poskytovali první bezodkladnou pomoc, ale ačkoli se ho několik desítek minut snažili přivést k životu, bohužel, zemřel na následky velmi těžkého zranění," uvedl Milan Bajcura.

Nehoda čtyřkolky v turistické oblasti Rachačky skončila smrtí mladého řidiče.Nehoda čtyřkolky v turistické oblasti Rachačky skončila smrtí mladého řidiče.Zdroj: Policie ČR

Dopravní policisté událost vyšetřují jako dopravní nehodu se smrtelným zraněním, kdy mladík podle mluvčího pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám. "Z dosud nezjištěných příčin sjel z cesty a narazil do pařezu, poté se čtyřkolka převrátila a mladík z ní vypadl," doplnil.

Pohled na místo tragické nehody u Nedabyle, kde v noci na pondělí řidič srazil chodce a ujel.
Za nalezení řidiče, který srazil chodce u Nedabyle, nabízí rodina 100 tisíc

Letos je to na jihu Čech již druhá tragické nehoda. První se stala 2. ledna u Nedabyle, kde neznámý řidič srazil chodce a ujel. Muž zraněním podlehl. Jeho příbuzní nabízejí odměnu 100 tisíc za informace, které by vedli k dopadení pachatele.