Dvaadvacetiletého řidiče už lékaři zachránit nedokázali. Přivolaný vrtulník se tak musel vracet prázdný.

Pohled na místo v Košicích na Táborsku, kde se v úterý ráno stala tragická nehoda.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováVyšetřovatelé zatím nemají odpověď na otázku, proč se řidič se svou felicií krátce po půl šesté dostal do protisměru. Zrovna ve chvíli, kdy tudy projížděla další škodovka, a sice fabia, řízená stejně starým řidičem. I když je v obci padesátka, viník náraz nepřežil. Druhý řidič se poranil lehce.

„Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Příčina nehody je dosud předmětem šetření táborských dopravních policistů, kteří v místě nehody spolu s hasiči odkláněli dopravu po místních komunikacích. Bohužel, tento mladý muž se stal letošní první obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích,“ uvedl mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek, podle něhož oba řidiči pravděpodobně jeli do práce.

Ilustrační foto.
U Košic na Táborsku při střetu dvou aut zemřel mladý řidič

Loni při dopravních nehodách na jihočeských silnicích zemřelo kolem šedesáti lidí. Přesná čísla policisté zatím nevydali, statistiku ovlivní případy, kdy účastník nehody na následky zranění zemřel až po několika dnech.

Zřejmě nemohl jet pomalu, domnívá se starší občan Košic. „Jinak by snad nezemřel. Prý ale nebyl ani připoutaný a ještě měl telefonovat. Z Košic nebyl, ale vozíval sem traktorem krmení,“ přidává senior, o čem se mezi lidmi diskutuje.

Miroslav Doubek ale domněnku místních potvrdit nemůže. „To nemohu komentovat, protože šetření nehody ještě neskončilo,“ zdůvodňuje.

Vítr lámal stromy. Ilustrační foto.
Tragické nehoda u Košic, náraz auta do stromu, karambolů přibývá