První se stala hned po čtvrté hodině ranní, kdy jel podle policejního mluvčího Milana Bajcury řidič nákladního vozidla tovární značky Scania s návěsem Krone a pravděpodobně se plně nevěnoval řízení. "Vyjel vpravo do silničního příkopu, kde auto čelně narazilo do železobetonového sloupu elektrického vedení a následně se převrátilo na pravý bok," uvedl Milan Bajcura.

Na místo byli nejprve vyslání vimperští policisté a následně i jejich kolegové z Dopravního inspektorátu Prachatice, kteří na místě zjistili okolnosti nehody a vzhledem k tomu, že poškozený sloup zasahoval do komunikace, požádali ostatní útvary o pomoc při řízení provozu na velmi frekventované trase k hraničnímu přechodu Strážný.

Ilustrační foto
Řidič kamionu zasáhl do tachografu, přístroj za jízdy ukazoval bezpečnost

Odstranění následků a vyproštění havarovaného kamionu trvalo do odpoledních hodin. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na více jak 795 000 korun, řidič vozidla neutrpěl zranění.

"Další nehodu policisté v místě řešili vzápětí, když kolem projížděl řidič osobního vozidla tovární značky Ford S-Max, který se plně nevěnoval řízení a narazil do částí betonového sloupu, který ležel na komunikaci. Ač se policisté snažili zpomalit provoz na silnici, zřejmě se řidič díval na havarované vozidlo a přehlédl překážku na vozovce. Způsobená škoda byla vyčíslena na bezmála 150 000 korun," popsal Milan Bajcura.

Opilá řidička u Volar nezvládla řízení. Auto skončilo na boku.
Řidička u Volar havarovala. Nadýchala přes tři promile