Podle zjištění na místě nehody, jel nissan s čtyřlennou osádkou od Vimperka na Strakonice, proti němu se vyřítil řidič modré hondy. Na vozidlech se ale jen těžko poznalo, o jaké typy jde. Honda byla rozpůlena a různě rozházena na obou stranách silnice. Nissan byl odhozen za svodidly na srázu zapřený o stromy. Nehoda skončila smrtí řidiče nissanu. Těžce zranění jsou všichni účastníci dopravní nehody, která se stala deset minut po třetí hodině odpoledne. "Musel tam jet jako blázen, když vidím to auto," hodnili řidiči kamionů na místě a trpělivě vyčkávali za páskou až policisté silnici zase zprůjezdní.

"Předpokládáme, že to bude někdy po osmé hodině večer," zkonstatoval Luděk Veber z prachatické služby kriminální policie. Kriminalisté si totiž na místě převzali od dopravních policistů šetření dopravní nehody s tím, že na místo se měl dostavit také soudní znalec z oboru dopravy. O příčinách nehody policisté na místě nechtěli spekulovat, neboť vyšetřování je teprve v začátcích. 

"K nehodě byly okamžitě vyslány čtyři posádky ZZS JčK a vrtulník. Vzhledem k počtu těžce zraněných osob byl následně požádán o pomoc i vrtulník LZS z Plzně. Při příjezdu na místo nalezli záchranáři postupně pět zraněných osob," uvedla tisková mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková a doplnila: "Další  muž utrpěl mnohačetná zranění hrudníku, břicha a končetin. Po ošetření byl transportován vrtulníkem na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Stav dalšího muže, pro něhož přiletěl druhý vrtulník z Plzně je kritický." Dva zraněné pak převážely sanitky do nemocnic v Prachaticích a Strakonicích. 

Silnice bude z obou stran uzavřena minimálně do osmé hodiny večerní. Ze Čkyně do Vimperka se řidiči v tuto chvíli dostanou buď přes Bohumilice a Svatoz Maří, větší vozidla musejí ze Čkyně na Vlachovo Březí a odtud na spojnici Prachatice - Vimperk.