Belmondo se narodil 9. dubna 1933 na předměstí Paříž. Svou první větší filmovou roli dostal v roce 1959 ve snímku U konce s dechem Jean-Luca Godarda a hned po jeho uvedení do kin se stal ikonou nové vlny francouzského filmu.

Švédská skupina ABBA
Legendární ABBA vydá po čtyřiceti letech nové album. Představila dvě skladby

Režisér Philip de Broca s ním pak natočil sérii veleúspěšných filmů jako Cartouche (1962), Muž z Ria (1964), Muž z Hongkongu (1965) nebo Muž z Acapulca (1973). Belmondo se v nich vyřádil ve svých kaskadérských i komediálních schopnostech.

Málo se o něm ví, že byl i úspěšným divadelním hercem.

Prodělaná mrtvice

V létě 2001 prodělal na Korsice mozkovou mrtvici, která ho na čas vyřadila z filmového života. I s touto nepřízní osudu se ale slavný herec popral se ctí, rok na to se oženil s o třicet let mladší přítelkyní Natty a už o dvě léta později se jim navíc narodila dcera.

Poslední velkou roli si Belmondo zahrál v dramatu Muž a jeho pes (2008). Snímek je zručně natočený a zbytečně neodhaluje hercovy těžkosti s pohyblivostí pravé ruky a mluvou, které mu už tehdy dělaly potíže. V roce 2011 obdržel na Filmovém festivalu v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo, konkrétně za „oslnivý talent a úspěšnou hereckou dráhu“.

Martha Issová po premiéře Zátopka v Karlových Varech
Premiéru Zátopka jsem strávila v mrákotách, říká Martha Issová

Posledním hercovým počinem je televizní dokument z roku 2015, který přibližuje jeho úspěšnou filmovou kariéru. Film Belmondo o Belmondovi tvoří rozhovory s jeho synem Paulem v místech, kde točil některé své slavné filmy.